Magnatul în domeniul imobiliar Donald Trump, favoritul republicanilor în cursa pentru Casa Albă, a declarat că vrea să pună capăt dreptului automat la cetăţenie al copiilor de imigranţi născuţi în Statele Unite, relatează Mediafax.

Toţi copiii de imigranţi născuţi în Statele Unite - chiar dacă părinţii lor sunt imigranţi ilegali - primesc, potrivit Constituţiei, cetăţenia americană.

Între alte măsuri în domeniul migrării, Trump a subliniat că va scumpi cheltuielile cu obţinerea vizei la frontiera cu Mexicul.

Imigraţia este una dintre temele centrale ale campaniei miliardarului, care candidează pentru a obţine nominalizarea republicană şi a intra astfel în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Imigranţii fără forme legale "trebuie să plece", a declarat Trump pentru postul NBC News.

În opinia sa este necesară o politică dură în domeniul deportărilor, deoarece "există, evident, probe" ale unei legături între infracţiuni de natură penală şi imigranţi care trăiesc ilegal în Statele Unite.

Trump, prezentat de sondaje ca favoritul taberei republicane, a declarat că el i-ar deporta pe toţi imigranţii ilegali şi ar finanţa triplarea numărului ofiţerilor din cadrul serviciului pentru migrare prin eliminarea alocaţiilor bugetare către familiile imigranţilor care trăiesc ilegal în Statele Unite.

El a adăugat că familiile cu copii născuţi în Statele Unite ar putea reveni rapid în ţară, dacă acest lucru este considerat vrednic de către Guvernul american.

"Vom încerca să-i aducem înapoi, rapid, pe cei buni. Vom accelera lucrurile ca oamenii să poată veni înapoi. Oamenii buni se pot întoarce", a declarat Trump.

Integral pe România LiberăComentarii

californian KK MK. O adunatura de nespalati catarati pe zgarie nori!!!! Omul rosh!!!!!

18 august 2015 10:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.