Festivalul de Film de la Sarajevo începe vineri și se va încheia în 22 august. La acest eveniment, România va participa cu opt producții, conform unui comunicat al ICR Viena.

festivalul pune accent pe regiunea Europei Centrale și de Est, incluzând producții din Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia și Ungaria.

Filmele românești care vor fi proiectate în cadrul festivalului sunt "Toto și surorile lui" regia Alexander Nanău, selectat în competiția de documentare, "Aferim!" regia Radu Jude și "Un etaj mai jos" regia Radu Muntean, ambele urmând a fi prezentate în cadrul secțiunii În Focus, "Comoara" regia Corneliu Porumboiu, difuzat în premieră regională în cadrul competiției de lungmetraj, "Chuck Norris vs Communism" regia Ilinca Călugăreanu, difuzat în premieră regională în cadrul competiției de documentare, "Acasă la tata" regia Andrei Cohn, difuzat în premieră internațională în cadrul competiției de lungmetraje, "Ramona" regia Andrei Crețulescu, difuzat în premieră regională în cadrul competiției de scurtmetraj, și "O faptă bună" regia Andrei Gruzsniczki, difuzat în premieră mondială în cadrul competiției de scurtmetraj.

Ediția din acest an a festivalului reunește un număr semnificativ de artiști români din domeniul filmului, invitați să participe la programele Sarajevo Film Festival dedicate industriei cinematografice: CineLink, Docu Rough Cut Boutique și Talents Sarajevo.

Integral pe România Liberă


Alte articole pe același subiect


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.