Zeci de pensiuni şi cabane din una dintre cele mai cunoscute staţiuni din România sunt scoase la vânzare, după ce numărul turiştilor din zonă a scăzut simţitor. În anii trecuţi, aici se opreau 5.000 - 6.000 de turişti zilnic, acum însă, abia dacă mai vin câteva sute. Care este motivul?

Situată la 1.600 de metri altitudine, staţiunea turistică îşi pierde, pe zi ce trece, „strălucirea”. Dacă altădată pe aici treceau chiar şi 6.000 de persoane zilnic, acum, numărul turiştilor a scăzut la doar câteva sute. Drept urmare, pensiunile şi cabanele din zonă au început să fie scoase la vânzare. Care este motivul pentru acest fenomen?

Staţiunea Rânca se află în judeţul Gorj, la circa 18 kilometri de oraşul Novaci. Dezvoltarea sa masivă se datora până nu demult turiştilor care o tranzitau pentru ajunge pe Transalpina, relatează Digi24. bCum şoseaua este închisă însă din anul 2014, puţini turişti se mai încumetă să vină în staţiune. Rămaşi fără oaspeţi, proprietarii de pensiuni s-au văzut şi ei nevoiţi să renunţe la micile afaceri. Pentru că nu îşi mai pot achita datoriile la bănci, mulţi şi-au scos la vânzare cabanele.Integral pe GândulComentarii

calistrat criza finaciara e prezenta peste tot.wait and see..

4 august 2015 12:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.