Angajaţii cu normă întreagă din România au lucrat în 2014 cel mai mult din Uniunea Europeană, pe parcursul unei săptămâni, respectiv 41 de ore. La fel ca în ultimii doi ani. Pe următoarele locuri se află Luxemburg, Marea Britanie, Portugalia, Germania şi Polonia. La polul opus se află angajaţii din Finlanda care au muncit 37,3 ore pe săptămână, potrivit unui raport al Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound). Orele lucrate se referă doar la locul de muncă principal, excluzând un al doilea serviciu sau activităţile part-time. Numărul mai mic de ore lucrate de francezi şi finlandezi înseamnă că aceştia s-au aflat la serviciu pe parcursul unui an cu peste patru săptămâni mai puţin decât românii. Angajaţii din România sunt urmaţi de cei din Luxemburg şi Marea Britanie (40,9 ore/săptămână), Portugalia (40,4 ore), Germania (40,3 ore) şi Polonia (40,2 ore).

Integral pe AdevărulComentarii

MR. @ euro-PULUS. cind ai o familie in spate si rate la casa,masina,utilitati si esti responsabil pt. ei muncesti pina iti curge singe din nas.daca nu stai burlac si vezi-ti de ale tale.comunisti socialisti taietori de Frunze.

18 iulie 2015 13:29

euro-Paulus: E o EURO-veste FANTASTICA!!! Si, în curând "angajatii" (EURO-iobagii, n.m.) români ar putea sa doboare si Recordul Mondial (înainte de a fi compostati, n.m.), nu? Cu respect, e-P.

18 iulie 2015 8:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.