Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, ia în calcul propunerea ca anul şcolar să înceapă cu o săptămână mai devreme faţă de ziua obişnuită, 15 septembrie.

O asemenea decizie s-ar putea aplica începând cu anul școlar 2016-2017, informează Agerpres.

"Am avut o discuție cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, care au avut o solicitare extrem de pertinentă și de matură: au solicitat ca începerea anului școlar să fie cu o săptămână mai devreme, dar au solicitat ca acest lucru să se facă începând cu anul școlar 2016-2017, nu de acum. Este o solicitare înțeleaptă pentru că este mult prea târziu pentru a anunța o schimbare atât de importantă la nivelul calendarului școlar. Sunt planificate foarte multe activități specifice sistemului de educație deja luând ca referință pentru începerea anului școlar data de 15 septembrie", a spus ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu.

El a precizat că poate pregăti încă de pe acum un ordin de ministru pentru modificarea datei de începere a anului şcolar, “indiferent cine va rămâne ministru”.

Integral pe România LiberăComentarii

Profesoara Ar fi util sa ne explice domnul ministru care este justificarea acestei decizii fara sens. De cand se conduce invatamantul cu ideile sindicatelor, ale Cons.Elevilor...? E pus tare pe traznai domnul inginer agro, zoo, ce-o fi.

27 iunie 2015 22:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.