Două vehicule prototip fără şofer au fost foarte aproape de o coliziune, într-o zonă urbană din statul american California, afirmă surse citate de Reuters.

Cu toate acestea, companiile Google şi Delphi Automotive, care testau maşinile, au negat informaţiile, precizează Mediafax.

Vehiculul prototip fără şofer Audi Q5 al companiei Delphi Automotive schimba benzile de circulaţie pe o şosea din San Antonio. El a fost aproape de a intra în coliziune cu o maşină având tehnologie similară, un Lexus RX400h, aparţinând companiei Google.

Cele două vehicule nu s-au atins deloc. Fabricanţii de la cele două companii susţin că situaţia din trafic a demonstrat că sistemele de evitare a coliziunii funcţionează.

"Nu au fost nici măcar aproape de o coliziune. Au avut între ele o bandă de circulaţie", a declarat Kristen Kinley, purtătorul de cuvânt al companiei Delphi Automotive.

"Maşina noastră a avut o reacţie de frânare, normală pentru evitarea coliziunii", a explicat John Absmeier, directorul grupului Delphi, care era pasager în vehicul.

"Informaţia principală care ar trebui să apară în presă ar fi că două vehicule care se autoconduc au făcut manevre corespunzătoare pentru a se evita", a susţinut compania Google.

În urmă cu o săptămână, autorităţile din statul California au anunţat şase accidente uşoare între vehicule care se autoconduc şi maşini normale. Autorităţile au dat asigurări că accidentele au fost provocate de şoferi şi că nu a fost rănit nimeni.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.