Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a exprimat regretul, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis, nu este de acord cu modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, subliniind că disputa pe cele două coduri a fost atât de politizată încât nu s-a mai ținut cont de conținutul lor, potrivit Mediafax.

Tăriceanu a vorbit despre modificările la Codul penal şi la Codul de procedură penală, în timpul întâlnirii conducerii Senatului cu reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi din România.

"Din păcate, preşedintele României s-a pronunţat împotriva modificării acestor Coduri, în timp ce unii parlamentari au promovat mai multe propuneri legislative. Disputa pe aceste Coduri a fost politizată în aşa măsură, încât nici nu pare să mai conteze prea mult conţinutul acestor propuneri. Forţele politice care îl susţin pe preşedinte sunt împotriva oricăror modificări, iar celelalte forţe sunt pentru. Cam asta este situaţia şi mie mi se pare că este uşor absurd", a declarat Tăriceanu.

"Aceia care pot aprecia calitatea şi minusurile acestor instrumente fundamentale, Codurile, sunteţi dumneavoastră şi tot dumneavoastră aveţi şi experienţa şi expertiza să propuneţi amendarea lor. Fără îndoială că nu e un lucru simplu. Am putea să aducem doar câteva corecţii punctuale Codurilor, dar este nevoie şi de o viziune, de o privire de ansamblu astfel ca aceste modificări să fie unele de substanţă şi de durată şi să nu fim în situaţia în care, ca martori a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 25 de ani, să asistăm la permanente şi nesfârşite modificări legislative", a mai spus preşedintele Senatului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la o conferinţă de presă din luna mai, că nu este de acord cu modificările la Codul penal și Codul de procedură penală, apreciind că acestea sunt acte normative noi și trebuie lăsate să funcționeze un timp și că el nu va accepta ca parlamentarii să facă modificări în interesul lor.

”Nu sunt de acord cu modificările la Codul penal și la Codul de procedură penală. Codurile sunt acte normative noi și ele trebuie lăsate să funcționeze un timp pentru a vedea obiectiv dacă este nevoie de anumite modificări. Nu pot să accept ca parlamentarii să facă modificări la aceste acte normative în interesul lor. Dacă vor ajunge la promulgare, le voi respinge”, a spus atunci Iohannis.

Integral pe România LiberăComentarii

roman DORITI LEGI PENTRU PARLAMENTARI!,SI SA FIE TOT EI SARACII FERITI DE CERCETARI CAND FURA??? DEMISIONEAZA D-le TARICEANU,SI LASA TINERII SA VA IA LOCUL,CACI EI STIU MULT MAI BINE CE TREBUIE FACUT ,PENTRU A FI MAI BINE IN TARA

17 iunie 2015 18:07

ADRIAN Zilele acestea am asistat(din curiozitate) la cateva sedinte ale unor intstante de judecata(in cauze penale), printre care si la instanta suprema. Am constatat inca o data(daca mai era cazul) ca ABUZAREA CETATEANULUI ROMAN ESTE O PRACTICA CURENTA A SISTEMULUI JUDICIAR. In fapt, magistratul procuror vine si invoca articole din legislatia penala, FARA A PREZENTA NICIODATA NICI CELE MAI MICI SI NESEMNIFICATIVE MOTIVE! Avocatii(care in fapt ar trebui sa fie egalii procurorilor, in fata judecatorilor!) invoca TOTDEAUNA LIPSA PRECIZARII MOTIVELOR, iar judecatorii decid TOTDEAUNA CEEA CE INDICA PROCURORII, fara A INDICA MOTIVELE DECIZIILOR luate! Este inca o dovada ca sistemul nu a inteles nimic din aceasta lupta data pentru modificarea legislatiei penale. De aceea sistemul, prin intermediul CSM, nu doreste modificarea legislatiei pentru a fi asigurate conditiile infaptuirii abuzurilor, a haituirii si hartuirii CETATEANULUI ROMAN, fara nicio responsabilitate!

17 iunie 2015 17:39

FLORIN Domnule Tariceanu, TREBUIE SA INTELEGETI ca menirea dumneavoastra este sa FACETI LEGI si sa INBUNATATITI LEGISLATIA CARE SE DOVEDESTE A AVEA CARENTE! Parerea unuia, sau altuia, fie el chiar si presedinte de tara, nu are nicio importanta in desfasurarea cu succes a activitatii parlamentare! Sa invoci un motiv pueril, de genul "sunt legi noi si trebuie lasate sa functioneze un timp" este mai mult decat stupid! O lege stramba, asa cum s-a dovedit a fi legislatia penala, TREBUIE CU MAXIMA CELERITATE INDREPTATA, avandu-se in vedere ca in joc este viata si libertatea CETATEANULUI ROMAN! Chiar si aceasta amanare pentru sesiunea urmatoare este cinica, stiind ca in aceasta perioada INJUSTITIA, ABUZUL SISTEMULUI produce si va produce in continuare victime, in baza unor "suspiciuni" sau "presupuneri"!

17 iunie 2015 17:25

Gheorghe Craioveanu Craioveanu acum esti Tudor Leonte,,,,

17 iunie 2015 16:20

Gheorghe Craioveanu Sprijind codul penal si de procedura penala ,,inseamna sa sprijine hoti din parlament sa fure fara sa fie arestati,,Iohannis nu are mintea ta de hot,,,tu esti un Tigan Bucurestean,,adica un hot,,,stai ca iti vine randul acusi si tie la DNA,,,complice la multe furturi,,,care le ai facut,,,,

17 iunie 2015 16:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.