Fondul Monetar Internaţional cere scumpirea energiei încă din acest an şi liberalizarea pieţei până în 2017, deşi calculele autorităţilor române din acest sector arată că populaţia nu-şi poate permite preţuri ca în UE mai devreme de 2020.

Încă de când Guvernul a semnat acordul de tip preventiv cu FMI, finanţatorii externi cer încontinuu liberalizarea pieţei de energie şi gaze. Aceasta la presiunea companiilor străine prezente pe piaţa din România, care îşi doresc profituri mai mari din preţurile finale, chiar dacă românii au unele dintre cele mai mici salarii din UE.

„România nu-şi mai poate permite să amâne liberalizarea pieţei de energie", a spus duminică Jeffrey Franks, în cadrul unei conferinţe de presă, arătând că investitorii nu vor veni cu bani decât dacă găsesc un mediu prielnic, adică preţuri mari.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

otto Mafiotii Pu1ii. Pe langa astia, Dinu Patriciu si SOV sunt mici copii. SUnt atat de profesionisti incat majoritatea nici nu isi dau seama de rolul lor. Astia ne manipuleaza de 20 de ani si noi ne certam ca prostii intre noi. Acuma au pus un "profesionist" in fruntea guvernului sa fie siguri ca le iasa.

7 februarie 2012 12:49

mormon jefry :ai avea ceva impotriva sa ne sugi p..a?

6 februarie 2012 18:57

Pop Dumitru JOS ,FMI-ul,VAMPIRUL ROMANILOR si al tarilor din EST. Jefrey ,sa-si mai ia niste pantofi si sosete de doane ajuta dupa care sa discute cum sa crestem preturile ca-n est daca vrea majorarea energiei ,deoarece toti JEGOSII( sa le trag in teapa ),vor scumpiri de preturi dar nu ved ca saracii romani nu au de unde platii cu preturi den VEST si salarii din EST. Iar BASESCULE sa de-a DUMNEZEU sa termini asa cum au terminat toti tradatorii da tara,sa te duci dupa Ceasusescu(ala macar a facut ceva pt.tara asa cum a fost. JOS ,PDL-ul DEFINITIV . Iar Blonda si hoata de la camera Deputatilor la puscarie in celule cu violatorii.

6 februarie 2012 14:29

G.G. Jeffrey Franks sa astepte liberalizarea pietei de energie pana romanii vor avea salarii ca in vest. Ne-am saturat de atata amar de vreme cu preturi ca in vest si salarii ca in est. FMI are interese pentru a apara profitul statelor bogate sa le umple buzunarele si din amarata asta de Romanie...Investitorii ar fi bine sa se gandeasca sa vina sa dea salarii din vest ca sa aiba profit in Romania....Dar cine sa le ceara asta ? Guvernantii nostri care iau spaga de la ei?

6 februarie 2012 12:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.