"Nu avem o supradominanţă dar aş spune că este o dominanţă masivă a băncilor in cadrul sistemului financiar din România. 80%, chiar mai mult, din totalul activelor financiare din România aparţin băncilor. Acesta nu este neapărat un avantaj. Nu este un avantaj nici pentru noi, care reprezentăm sistemul bancar. Avem o piaţă financiară cam dezechilibrată. E important şi pentru bănci să aibă, nu neapărat în coastă, dar să existe alternative şi pentru bănci şi pentru clienţii băncilor şi pentru oricine, pentru economia reală să existe segmente financiare nebancare mult mai dezvoltate", spune Isărescu.

"Bursa de valori, pieţele financiare nebancare au şi ele ceea ce de multe ori au înţeles românii, adică jocuri bursiere, speculaţii, dar ele în primul rând sunt esenţiale pentru dezvoltarea economică. Constituie alternative de finanţare, elemente esenţiale pentru adâncirea pieţelor financiare", precizează guvernatorul BNR.


Comentarii

Dexter . Da din pacate acest DOBITOC TEMBEL SI DEZAXAT , CE TRAIESTE INTR-O LUME PARALELA ( PIZDARESCU - ) este vesnic , nu se mai termina ca si Iliescu din cuvintari macar . Lucrurile "bune" facute de cur cu2fete Pizdarescu le vom suporta inca mult timp . Un alt amator ce s-a jucat cu vietile noastre . Chiar adjunctul R.Vasilescu are un alt mod de a gindi-privi lucrurile : insa nu a fost inrolat-numit politic ca iscarescu -cel ce abia anul trecut a invatat despre taxe-impozite ce trebuiau platite de Crama-Pensiune din dotare !

28 mai 2015 19:43

el comandante EXCROC MASON ! ASTA FURA CA NU SE VEDE !

28 mai 2015 17:42

existe alternative şi pentru bănci şi pentru clienţii băncilor Dobanda de referinta in totala prabusire, din initiativa "mata" , cu scopul de a revitaliza creditele si in detrimentul populatiei care strange " cureaua" pentru a face depozite, pentru zile negre. Ati finantat bancile cu fonduri luate de la FMI si tot degeaba. BNR, sluga bancilor straine

28 mai 2015 16:21

LLLLLLLLLLL Pai cine a lasta toate bancile astea fantoma unguresti si grecesti sa patrunda pe aici si sa destabilizeze totul?

28 mai 2015 15:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.