Sindicatul RATB avertizează pasagerii din mijloacele de transport în comun că “din cauza lipsei pieselor de schimb, nu vă mai putem transporta în siguranţă”.

Conducătorii auto din RATB circulă astăzi având lipite pe geamul cabinei afişe textul de mai sus.

Acţiunea de protest a fost planificată la sfârşitul săptămânii trecute. Iniţial, se discuta ideea ca şoferii şi vatmanii să nu mai iasă deloc pe trasee astăzi, motivul invocat de sindicalişti fiind lipsa de siguranţă a călătorilor.

Din cauza problemelor tehnice, până la 100 de maşini nu pot ieşi pe traseu

Sindicatul RATB acuză conducerea Regiei că nu a luat măsuri privind lipsa pieselor de schimb şi uzura vehiculelor. Sindicatul afirmă că, în fiecare zi, între 80 şi 100 de autovehicule din parcul auto al RATB nu pot fi scoase pe traseu.

Salariaţii RATB se tem că, din cauza lipsei pieselor de schimb, a uzurii mijloacelor de transport şi a infrastructurii proaste, în curând vor circula şi mai puţine vehicule, mult sub limita necesarului zilnic, ceea ce ar produce “manifestări de revoltă ale cetăţenilor lăsaţi să aştepte zeci şi zeci de minute în staţii”.

“Dorim să informăm cetăţenii Capitalei că sindicatele din RATB nu au reuşit până acum, în ciuda demersurilor repetate, să responsabilizeze managementul Regiei în privinţa aspectelor de care depind siguranţa, timpul de aşteptare şi confortul călătorilor. În cazul în care problemele urgente ale RATB nu vor fi rezolvate de îndată, dorim să ne cerem scuze publicului călător din Bucureşti pentru situaţia în care activitatea de transport public va trebui să înceteze. Totodată, vrem să-i asigurăm pe bucureşteni că acţiunile noastre au în vedere hotărârea sindicatelor din RATB de a nu permite întoarcerea la condiţiile de transport dinainte de 1989", precizează comunicatul sindicatului RATB.

Conducerea RATB susţine că vehiculele au reviziile la zi

Pe de altă parte, conducerea Regiei de Transport anunţă că pasagerii nu au motive de îngrijorare.

“Fără a nega existenţa problemelor semnalate de sindicat, cauzate de vechimea parcului, de unele defecţiuni apărute la vehicule, dorim să asigurăm publicul călător că nu sunt scoase pe traseu mijloacele de transport cu probleme ce ar putea reprezenta riscuri pentru siguranţa călătorilor şi a traficului. Vehiculele puse în circulaţie îndeplinesc normele de siguranţă în trafic şi au reviziile tehnice la zi, în conformitate cu legislaţia în vigoare“, afirmă un comunicat al conducerii RATB.

În schimb, conducerea RATB recunoaşte că trebuie să organizeze activităţile de transport în Capitală “într-un context economic dificil şi în condiţiile unor resurse financiare limitate”, ceea ce a impus RATB “să renunţe la unele proiecte de dezvoltare”.

Conducerea RATB admite faptul că lipsa de bani “a afectat într-o oarecare măsură şi condiţiile de muncă pentru anumite categorii de personal“.

Integral pe România LiberăComentarii

Licitati traseele ! Scoateti traseele la LICITATIE! Sunt destui privati care au masini ptr transport! Nu vor mai avea gratuitati pensionarii, asistatii social adica TIGANII si reducerea de 50% elevii care oricum nu platesc nici acea jumatate de bilet? NO Problem! Ne asumam greseala. Putem merge in autobuz si fara ei acesti votanti cu cine trebuie contra pomana electorala!

25 mai 2015 16:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.