Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a întâmpinat pe premierului ungar Viktor Orban, vineri, la Riga, spunându-i "Salut, dictatorule!", relatează Mediafax.

Jurnaliştii prezenţi la Riga pentru Summitul Parteneriatului Estic l-au auzit pe Juncker când i-a spus lui Orban "Salut, dictatorule!", dar nu au reuşit să afle ce i-a răspuns acesta. În orice caz, cei doi lideri europeni erau zâmbitori în deschiderea summitului, potrivit Euronews.

Juncker era într-o dispoziţie deosebit de bună şi chiar s-a oferit să îi împrumute o cravată premierului grec, Alexis Tsipras, cunoscut pentru stilul său vestimentar lejer.

Replicile acide privind stilul lui Viktor Orban nu sunt o noutate pe coridoarele Uniunii Europene, fostul comisar Louis Michel afirmând despre premierul ungar că are "tendinţe autocratice".

Rivalii săi din Ungaria l-au acuzat adesea că încalcă libertăţile prin reformele promovate în domeniul justiţiei, presei şi economiei.

O sugestie recentă a lui Orban privind reintroducerea pedepsei cu moartea în Ungaria a generat reacţii aprinse în Uniunea Europeană, unde pedeapsa capitală este interzisă.

Integral pe România LiberăComentarii

PRECIZARE: Amintim cititorilor nostri ca dl. Juncker J.C. este un EURO-derbedeu (notoriu, n.n.) care-si cauta (tocmai) cu EURO-lumânarea "partenerul" care sa-l puna cu EURO-botul pe labe (pe EURO-labele din fatza, n.n.). Cu respect, Redactia RL

22 mai 2015 18:21

liviu Ne-ar trebui si noua un Orban, in editie romaneasca! A pus cu botul pe labe marile multinationale, inclusiv bancile! Bravo lui! Pe cand si la noi un Orban romanesc?

22 mai 2015 17:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.