Premierul Victor Ponta a fost invitat luni seara, la postul de televiziune Digi 24.

Principalele declaratii:

"Cătuşele să fie folosite împotriva celor care sunt violenţi şi pun în pericol integritatea poliţiştilor".

Reducerea TVA la alimente „înseamnă evaziune fiscală mult scăzută, dintr-un motiv foarte simplu: la 24 la sută, din punct de vedere infracţional, merită să faci evaziune fiscală, să-ţi asumi riscuri de a încălca legea, la 9 la sută mult mai puţin. În al doilea rând competivitate sporită pentru produsele româneşti. În al treilea rând, o reducere a preţurilor, cu siguranţă că nu va fi matematic de 24 la sută la 9, cu 15 la sută dar va fi o reducere”.

„Din tot ce am avut în programul de guvernare, partea de infrastructură e cu siguranță cea care mă nemulțumeste și pe care în acest an și pe anul viitor îmi voi concentra majoritatea energiilor”

„Părerea mea că dacă vrei să-ți faci treaba serios ca procuror, nu orice condiții, în condiții de independență a justiției, lucru care este garantat și nu-l poate schimba nimeni în niciun fel, și în condițiile de folosire a temeiurilor legale în vigoare, lucru care sunt convins că îl fac și se va întâmpla”

„Dați-mi voie să cred că justiție înseamnă să-i pedepsești pe cei vinovați. Restul e spectacol”

"Miercuri trebuie să fie în şedinţa de guvern un proiect de lege care să prevadă foarte clar că tot ce e în trecut până la 1 iunie, sume pe care există procese între ANAF şi diverşi contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, în general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru şoferi, deci toate cele în care noi ne aflăm într-o mulţime de procese, avem miercuri proiect de lege - sigur, Parlamentul urmează să-l dezbată, Camera Deputaţilor e decizional - şi vrem să facem un moment T0: dom'le, până aici, ştergem, că a fost legislaţia bună sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costă mai mult decât banii pe care îi recuperăm, după care, de la 1, oricine greşeşte, plateşte".


Comentarii

Puie N-ai fost niciodata nimic serios doctore, citeste legea, crezi ca inculpatii im mari procese de coruptie "mari oameni politici" la randul lor vor sta pe maini acasa asteptand solutia instantei sau vor suna si ameninata fosta lor clica sau poate doar vor distruge harduri ca amicul Sova.

12 mai 2015 11:01

Legea: Art. 148 Condiţiile şi cazurile în care se dispune arestarea inculpatului Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute în art. 143 şi există vreunul dintre următoarele cazuri: a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărire sau de la judecată, ori există date că va încerca să fugă sau să se sustragă în orice mod de la urmărirea penală, de la judecată ori de la executarea pedepsei; a1) inculpatul a încălcat, cu rea-credinţă, măsura obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara ori obligaţiile care îi revin pe durata acestor măsuri; b) există date că inculpatul încearcă să zădărnicească în mod direct sau indirect aflarea adevărului prin influenţarea unei părţi, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de probă; c) există date că inculpatul pregăteşte săvârşirea unei noi infracţiuni; d) inculpatul a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune; e) există date că inculpatul exercită presiuni asupra persoanei vătămate sau că încearcă o înţelegere frauduloasă cu aceasta; Detalii: http://legeaz.net/cpp-cod-procedura-penala/art-148

12 mai 2015 10:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.