Da, nu este un moment ușor pentru toți cei ce am sperat că votul din 16 noiembrie 2014 va pune capăt nu doar guvernării Ponta, ci întregii amprente pesediste asupra viitorului României – stat ineficient, populism deșănțat, amânarea la nesfârșit a reformelor structurale, absența investițiilor majore, menținerea unei armate de incompetenți în fruntea principalelor instituții centrale și locale, drenarea resurselor publice spre rețelele mafiote de partid, șicanarea constantă a justiției, controlul asupra principalelor televiziuni și o politică externă necredibilă deoarece nu este dublată de una internă în acord cu valorile alianțelor din care facem parte.

Da, nu este ușor să îl vezi pe noul președinte coabitând mulțumit (sau resemnat) cu premierul, cu fostul său adversar din campanie, cu cel care a dovedit că este dispus să batjocorească democrația și legile pentru a acumula și mai multă putere. Da, nu este ușor să-l vezi atât de bine aliniat planurilor PSD-ului, care îl transformă practic într-un obiect de decor și atât de mulțumit cu noncombatul sistemic practicat de majoritatea liderilor PNL.

Da, nu este ușor să vezi nici că fostul președinte, deși acuză refacerea USL și materializarea proiectului „Grivco“, nu face decât să le consolideze și mai tare prin atacurile furibunde împotriva puținilor oameni care pot opri alianța moșită de Voiculescu să încalece definitiv statul.

Da, nu este ușor să vezi cum, cu fiecare atac la adresa justiției și cu fiecare pledoarie în favoarea inocenței Elenei Udrea, Traian Băsescu își mai anulează o șansă de a mai reprezenta cândva o voce importantă a opoziției.

Da, nu este ușor să vezi un om atât de abil ca și comunicator care spune pe 22 martie „politicienii să tremure de frica procurorilor, nu procurorii de frica politicienilor“, iar două săptămâni mai târziu îi transformă în inamici publici. Da, nu este ușor să vezi cum președintele care va intra în istorie (că vrea, sau că nu vrea) pentru că a declanșat resetarea relațiilor de putere în această țară, după zeci de ani de dictatură a castei privilegiaților, ține cu dinadinsul să se reîntoarcă în clubul fesenist al luptătorilor împotriva unei justiții independente.

Da, nu este ușor să îl vezi pe Victor Ponta cum tronează superior deasupra tuturor acestor vorbe și fapte dezamăgitoare și zâmbește satisfăcut de cât de bine i s-au așezat cărțile după înfrângerea din noiembrie.

Nu doar că nu a fost trimis rapid la coșul de gunoi al istoriei, dar are și privilegiul de a privi cum cei doi mari adversari ai săi, Băsescu și Iohannis, dau palmă după palmă celor ce au crezut în ei, care i-au apărat când au fost înghesuiți într-un colț de către pesediști, care i-au votat. Și toate astea în timp ce Ponta își reface și consolidează relația cu propriul electorat, prin același cocktail primitiv de mâncare ieftină, circ și minciuni ordinare prin care s-au menținut la putere toți cei din stirpea lui.

Mai mult, lui Ponta îi reușește foarte bine jocul cu Tăriceanu și Parlamentul. Prostește incredibil de mulți oameni, în special observatori externi, prin discursul său prudent, care evită să atace direct marile teme contencioase ale respectării statului de drept, de teama de a nu fi iar privit ca un vârf de lance împotriva fundamentelor democratice și a justiției, ca în 2012.

Faptul că a convins masa amorfă de parlamentari care nu îndrăznesc să miște în front și pe expiratul Tăriceanu să-i apere călcâiul lui Ahile, alias Șova, nu schimbă însă situația. Marele păpușar al rezistenței la lupta anticorupție este Ponta, și nimeni altul. Chiar dacă își freacă mâinile de bucurie și tace chitic când Băsescu agită stindardul luptei anti-DNA, anti-SRI, anti-Înalta Curte, el, și nu Băsescu, este cel ce coordonează construirea de tranșee în care colegii, prietenii și familia sa să se poată adăposti.

Noroc cu insistența DNA de a obliga Senatul să-și asume salvarea ilegală a lui Șova! Fără acest gest, care dovedește că procurorii anticorupție pe el îl vânează cu adevărat și nu se vor mulțumi cu complicii mărunți, insistență care l-a scos din minți, Ponta nu ar fi lăsat garda jos și nu ar fi șarjat direct împotriva procurorilor.

Declarația sa de susținere pentru un proiect mai vechi al USL de a scoate procurorii din categoria magistraților, ce i-ar lăsa fără protecția în fața ingerințelor politice care vine o dată cu acest statut, arată ce gândește cu adevărat față de ofensiva justițiară.

Integral pe România LiberăComentarii

basist anti-socialist " „politicienii să tremure de frica procurorilor, nu procurorii de frica politicienilor“, iar două săptămâni mai târziu îi transformă în inamici publici." Citesc aberatia asta la jurnalisti fata de care am mare admiratie. Iata ca si Turturica pica in "capcana" asta. Basescu NU ataca justitia! NU ii ataca pe procurori. Nu ii transforma in inamici public! Le atrage doar atentia ca NU ASA se face Justitie. Si iata ca decizia de ieri a ICCJ ii confirma opiniile: cercetarea TREBUIE facuta cu, cel mult, arest la domiciliu, in caz ca cercetatul nu face NIMIC ca sa o obstrutioneze. Nu poti aresta pe cineva pt fapte NEJUDECATE, nici pentru ca "opinia publica o cere". Mai ales, nu poti aplica dubla masura: pe cei care TOARNA sa ii lasi in libertate - inclusiv cu banii luati pe spaga -, in imp ce pe cei care refuza sa toarne sa ii tii in puscarie pina dau pe goarna. Apropos: ceea ce fac "martorii" este DELATIUNE PURA. Ar fi fost conform Legii daca ei mergeau si informau DNA INAINTE de a fi fost arestati - nu ca s ascape de arest! Daca pe baza informatiilor lor se organiza un fragrant, daca se deschidea un dosar (de care DNA nu stia, sau avea informatii putine). Altfel, este pur si simplu un mijloc de a spala banii. Cine poate sa ii intrebe "udne sunt milioanele?", daca el declara ca le-a dat Udrei?

22 aprilie 2015 9:39

antena 3 Cerem organelor abilitare sa il descopere pe acest imputit de comunist Craioveanu ,,,sa vedem cu cat e platit de Ponta si PSD,,sa posteze pe acest sait,,,pt dezinformare ,,si jicnire,,,,,si sa fie interzis comunistilor sa comenteze pe aici,,,

21 aprilie 2015 15:38

PSIHIATRUL DE SERVICIU Turturoi acest scribalau lipsit de talent, vomita mereu, niste ghiveciuri gretoase, pt. care - culmea imposturii, Turturica e si platit! Individul se dispretuieste singur, isi cunoaste lipsa de valoare profesionala si de bun-simt. Simbria Turturoiului, provine de la puscariabili de teapa lu' Basescu, Videanu, Udrea, Blaga si alti nestimabili pdl-eprosi. Nici nu merita sa fie citite textele semnate de sluga jegoasa Turturica.

21 aprilie 2015 10:09

Mircea Din nou un articol excelent și obiectiv! Culmea, gunoaiele pesediste de mai sus în frunte cu prostituata pontistă Gh. Craioveanu îl văd băsist și când îl critică aspru pe Băsescu. Ce poate face omul pentru bani când e curvă!

21 aprilie 2015 9:23

Lute Ramai acelasi ziarist fara har ,lingau si fitilist.Nu stiu in ce meserie ai reusi .Poate cel mai bine te-ar prinde un rul de libidinos in orice.Tu chiar nu stii sa alegi subiecte si sa le dezbati cinstit.Ce cur urmeaza la lins??

21 aprilie 2015 7:08

gica,contra .sa ne gindim"..?.Oare nu este clar ca populatia condamna derapajele de la lege,ca este satula de inegalitati si ca sprijina o justitie puternica care sa pedepseasca hotia?S-a gresit cu alegerea lui Iohanis, care din calitatile neamtului traditional a mai pastrat doar numele si limba !In rest,infatuat si auto pretuindu-se s-a adaptat din mers la sistemul mafiot si ca sa nu "zboare" a inmuiat lupta cu sistemul corupt descurajind justitia si pe cei multi si fara putere "Cine nu se adapteaza piere" spune o invatatura adevarata dar cred ca politicienii mosteniti trebuie sa se adapteze la vremurile actuale (ca in tarile evoluate) si nu poporul care evolueaza mai rapid decit politicul

21 aprilie 2015 6:56

gica,contra .sa ne gindim"..?.Oare nu este clar ca populatia condamna derapajele de la lege,ca este satula de inegalitati si ca sprijina o justitie puternica care sa pedepseasca hotia?S-a gresit cu alegerea lui Iohanis, care din calitatile neamtului traditional a mai pastrat doar numele si limba !In rest,infatuat si auto pretuindu-se s-a adaptat din mers la sistemul mafiot si ca sa nu "zboare" a inmuiat lupta cu sistemul corupt descurajind justitia si pe cei multi si fara putere "Cine nu se adapteaza piere" spune o invatatura adevarata dar cred ca politicienii mosteniti trebuie sa se adapteze la vremurile actuale (ca in tarile evoluate) si nu poporul care evolueaza mai rapid decit politicul

21 aprilie 2015 6:56

vasile fast , nefast , iti spune ceva sau arunci si tu cu vorbe?

21 aprilie 2015 6:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.