Ceea ce se întâmplă în Parlament arată că Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) trebuie să fie menținut, a declarat eurparlamentarul liberal Marian-Jean Marinescu, relatează Hotnews.

El a admis însă că MCV pe justiție a împiedicat România să între în Schengen și a subliniat că sunt state care țin cont de acest aspect.

''Un caz că cel al lui Dan Șova din Parlament mă face să spun că trebuie menținut Mecanismul de Cooperare și Verificare. Altfel, logic ar fi că după atâția ani, după cum este clar și în teoria instituțiilor din sistemul judiciar, să înceteze acest mecanism. Dar ceea ce s-a întâmplat în vară anului 2012, marțea neagră, precum și ceea ce se întâmplă în Parlament acum mă fac și pe mine să spun că trebuie păstrat acest mecanism. MCV-ul ne-a împiedicat să intrăm în Schengen, chiar dacă nu are nicio legătură, însă, din păcate, sunt state care țin cont de acest lucru", a spus Marinescu, vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, într-o conferința de presă.

Integral pe România LiberăComentarii

liberalul socialist Absolut de acord!~ Pina cind ultima jigodie care tilhareste Tara nu ajunge in arest/puscarie, MCV TREBUIE sa continue! Bai kakatule, nu stam in genunchiun in fata nimanui daca NE RESPECTAM OBLIGATIILE! Nu ne-a chemat nimeni in UE, NOI ne-am vrut acolo, promitind marea cu sarea. Putem ORICIND iesi afara - si nu mai avem treaba cu MCV. Sa fim liberi atunci. Liberi la FURAT, desigur!

20 aprilie 2015 10:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.