Fostul ministru de Externe al României, Teodor Baconschi, a avut o declarație foarte interesantă legată de elementele scutului american antirachetă care vor fi instalate la Deveselu.

"Nu poți să-i păcălești pe ruși că Deveselu are numai o funcție defensivă, ca o poezie pe care o tot recităm", a spus Baconschi într-o emisiune a postului B1Tv.

În acest mod, fostul șef al diplomației române a lăsat să se înțeleagă că elementele de la Deveselu (județul Olt) ale scutului american antirachetă vor avea și un rol ofensiv, nu doar defensiv.

Ideea că scutul antirachetă are doar un rol defensiv este repetată în mod constant atât de autoritățile SUA, cât și de partenerii europeni din NATO, inclusiv de reprezentanții oficiali ai României.

În schimb, Kremlinul a acuzat în repetate rânduri Statele Unite că își instalează elementele scutului antirachetă prea aproape de granițele Rusiei. Din acest motiv, Rusia se consideră îndreptățită să riposteze, inclusiv militar, împotriva țărilor care vor găzdui elemente ale scutului antirachetă.

Teodor Baconschi a fost ministru de Externe între anii 2009 - 2012, în guvernul Boc. Anterior, Baconschi fusese ambasador al României în Portugalia, în Franța și la Vatican.

Integral pe România LiberăComentarii

roman Pai nici noi,astia, oameni de rand n-am crezut,dar cine sa ne auda??!! Si nici nu ne-a intrebat nimeni..Ca noi, astia,romanii de rand, suntem niste neica nimeni,nu contam ,ca suntem prea prosti si nu stim cu ce se mananca politic asta.Mai ales cand e vorba de geopolitica ,Adica politica pt.altii mai destepti, mai cu viziune globala si cu interese muuult mai importante decat cele ale un rahat fara importantza,ca Romania.

19 aprilie 2015 12:33

dan @carcotasule.. tu de ce nu stai acasa? esti mai breaz?

18 aprilie 2015 18:16

UNFORGIVEN PPS: Pt. adevaratii analfabeti: MATÁ pron. pers. (Reg. și fam.) Dumneata. [Gen.-dat.: matale. – Var.: matále pron. pers.] – Din dumneata. Sursa: DEX '09 (2009)

18 aprilie 2015 16:36

oprean ioan Dle Bakonski, Deja, dupa afirmatia asta, ai sarit in trupa "mahalalei inepte" a politicii. Cita lipsa de responsabilitate poti sa ai, tu, ca fost ministru de externe, sa faci o asemenea afirmatie(mincinoasa si perfect idioata). La ce ti-a fost buna aceasta afirmatie, la ce ti-a servit?? Sau poate, chiar ti-a servit! Singele apa nu ....

18 aprilie 2015 15:50

carcotasul Mai Oligofren de UNFORGIVEN, ma-ta n-are cratima? Daca esti analfabet, stai acasa. De mult timp ne deranjezi....

18 aprilie 2015 14:30

v S-a gasit iar sa latre si Balkonsky. Daca tu esti de partea rusilor si ai avut functii importante in tara, cred ca ar trebui sa te "cerceteze" putin SRI. Sa nu mai vorbim de magaria pe care ai facut-o la Paris cu votul de sustinere a Javrei Ordinare, pe care ar trebui sa o cerceteze diverse organe ale statului. Nu cred ca ne-am dorit rachete straine in tara, dar noi am fost tot timpul amenintati de rusi si alte popoare, fiind amplasati intr-o regiune la "marginea" Europei si multi au rivnit la teritoriul nostru din diverse motive. Din aceasta cauza am dorit majoritatea Romanilor sa intram in NATO, sa avem oarecare siguranta fata de rusi, pe care o platim cu Deveselu, Bechtel, Rosia Montana, etc.

18 aprilie 2015 13:19

BINE bai da mare destept priceput la toate esti tu mai sclav rus!

18 aprilie 2015 10:03

A. Radean Romania avea nevoie de instalatiile de la Deveselu ca si de o cocoasa in spinare. Nu asta a fost dezideratul dintotdeauna al romanilor, ca sa fie independenti, sa nu fie trupe straine pe teritoriul ei ? La ora actuala NIMENI nu ameninta Romania, asa ca politicienii aventurosi, ajunsi la carma tarii, ar trebui sa fie mai putin belicosi si mai cu grija fata de resursele financiare ale bietei Romanii.

18 aprilie 2015 3:58

UNFORGIVEN Mai Nea Theodore (apelat de Hilary) Anatolevich (dupa tatal casatorit cu Liuba) Bakonsky, care abia te abtineai sa nu sari pe duduia minoritara cand o aniversati in cerc intim de partid, afirmatia asta poate sa o faca un pensionar pe banca in Cismigiu dar nu Excelenta Ta care mata ai fost diplomat, ambasador si chiar ministru de externe cand se parafa scutul asta "defensiv". Crezi ca ne spui ceva nou, sau doar vrei sa oficializezi informatia. PS: Apartamentul ala din Paris, avea jacuzzi sau deja plecase doamna aia la post in Mexic ?

18 aprilie 2015 0:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.