Nimeni nu vrea razboi cu Iranul, dar toata lumea se pregateste. SUA au comasat trupe in doua insule pentru a fi aproape in eventualitatea unui conflict. 50.000 de militari americani sunt debarcati in bazele din Socotra-Yemen si Masirah-Oman, cu tot cu tehnica de lupta.

Mijlocul lui martie, punct decisiv

Pana la mijlocul lunii februarie, operatiunea va fi incheiata. Acestia se adauga la trupele deja existente in Golf. Se preconizeaza ca, pana la mijlocul lunii martie, SUA vor avea in zona 100.000 de militari din U.S. Air si U.S. Naval Forces. In tot acest timp, oficial, se spune ca se negociaza cu Iranul ca sa nu se ajunga la conflict. Insa, este evident ca SUA nu-si cara militarii in Golf pentru exercitii. Cele doua insule sunt foarte importante din punct de vedere strategic. Socotra, Yemen, se afla la 80 de kilometri de Cornul Africii. Insula are 120 de kilometri lungime si 40 latime. Baza militara americana din Socotra, dotata inclusiv cu submarine, monitorizeaza tot ce misca in Marea Rosie, Marea Arabica , Golful Aden si pe „caile navale strategice”.

Pentagonul a ratacit doua miliarde de dolari

Mult controversatul dictator Ali Abdullah Saleh, al Yemenului, cu aceasta insula si-a negociat sederea la putere in ultimul an, de cand au izbucnit revoltele. Masirah, care tine de Oman, este la sud de intrarea din Stramtoarea Ormuz in Golful Oman, dinspre Marea Arabica. Cu astfel de miscari de trupe, Departamentul american al Apararii nu-si mai bate capul sa justifice folosirea a doua miliarde de dolari din fondurile pentru Irak, din anii care au urmat declansarii ofensivei in 2003! Banii erau pentru reconstructie, dar in teatrul neprietenos de operatiuni din Irak, cine mai stie ce afaceri dubioase, cu banii jos, s-au desfasurat.

Integral pe NaţionalComentarii

nydjbjxiafl k5LEem icosjkksummh, [url=http://bnkflvccoehg.com/]bnkflvccoehg[/url], [link=http://kyyfuxqdeauz.com/]kyyfuxqdeauz[/link], http://taaguznmxxht.com/

3 octombrie 2012 18:15

HADARY draga raluca !!! esti zero barat cand este vorba de politica mondiala ... Documenteaza te mai bine si vino sa mai discutam.

25 februarie 2012 9:42

HADARY pina in 2050 religia predominanata in Europa va fi araba dupa ultimele statistici si a ratei de natalitate ..asa ca poate copii vostri se vor inchina la Alah .Daca asta doresti continua sa suporti ideea Iranului care isi foloseste banii pe aurul negru pentru terorism .Mai bine sa i folosesca pentru reconstructia for ....NISTE ANIMALE CARE NU PRETUIESC DEMOCRATIA ...UITE LIBIA EGYPT ...ANIMALE PUTUROASE DIN NASTERE !!!!!...MERITA O LECTIE ..LA CE BUN ARMA NUCLEARA ? SA FIE DATA LA TERORISTI IN INTREAGA LUME ?

22 februarie 2012 19:45

raluca Dar ce cauta nave de razboi americane in Golful Persic, la granitele Iranului si la mii de kilometri departare de tarmurile Americii ? Asa au intoxicat opinia publica si despre "armamentul atomic" al lui Sadam Husein, dupa care au distrus Irakul si l-au uncis miseleste pe Sadam. Alta schema au facut in Libia, Tunisia si Egipt si incearca sa faca asta si in Siria. Agresiuni, minciuni, ticalosii si crime contra unor tari independente, membre ONU, si a unor civili nevinovati. Asta este "democratia" americana. Jos cu ziaristii mercenari.

20 februarie 2012 13:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.