Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Cluj cere demiterea învăţătoarei Monica Chiorean de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", care a jignit un copil de clasa întâi, pe care l-a făcut tâmpit, nebun şi "jumătate de creier", informează Mediafax.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor spun că "este inadmisibil ca învăţământul românesc să se confrunte cu nenumărate abuzuri asupra elevilor şi încălcări ale drepturilor acestora de către cadre didactice".

Reprezentanţii CJE mai spun că abuzul de la Liceul de Muzică dovedeşte faptul că elevii nu sunt consideraţi parteneri ai actului educaţional, "ci sunt învăţaţi să se subordoneze, să se conformeze, să le fie frică de dascăli, de note şi de ceea ce nu ştiu".

"Aceşti elevi, învăţaţi să îşi umilească colegii, să se supună, să fie îngroziţi să îşi apere principiile sunt departe de a fi educaţi într-un spirit democratic sau cel puţin civilizat, ceea ce doveşte că sistemul educaţional românesc continuă să promoveze nonvalori şi să formeze generaţii de persoane care nu vor fi capabile să îşi exercite şi să îşi apere drepturile", mai spun elevii.

De asemenea, CJE Cluj îi îndeamnă pe părinţii elevului jignit de învăţătoare să intenteze o plângere penală împotriva acesteia, sub acuzaţia de abuz în serviciu, şantaj şi hărţuire a minorului fără capacitate de exerciţiu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată cu un reportofon la ore în timp ce a strigat la un elev din clasa I şi l-a făcut nebun, tâmpit şi "jumătate de creiee".


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.