Poliţiştii de frontieră din Ostrov au depistat o persoană de sex masculin, care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zonă. Bărbatul a fost condus la sediu pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta este cetăţean iranian, W.J.A,. în vârstă de 23 ani, care a ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Iniţial, bărbatul în cauză a încercat să-şi ascundă adevărata identitate, prezentând la control un paşaport şi o carte de identitate cu însemnele statului bulgar, ambele fiind susceptibile a fi falsificate.

Cetăţeanul iranian a declarat că şi-a procurat de la Sofia cele două documente de identitate cu însemnele statului bulgar, de la persoane necunoscute, cu scopul de a ajunge în Anglia, unde are un frate stabilit cu ceva vreme în urmă. Iranianul va fi cercetat penal, apoi va fi predat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.