Reprezentanţii Noii Drepte s-au adunat în jurul orei 15.00, în Piaţa Mihai Viteazu, având asupra lor steaguri tricolore, ale organizaţiei, dar şi un tablou al lui Avram Iancu.

Participanţii la marş au plecat pe traseul strada Regele Ferdinand - Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor până în Piaţa Avram Iancu, intonând cântece despre Avram Iancu şi arborând un drapel tricolor de mari dimensiuni.

Ei au scandat "România românilor”, "Unitate naţională”, "Harghita, Covasna, pământ românesc”, "Noi suntem români, aici pe veci stăpâni”, "Trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, "România, stat naţional”, "Autonomie doar la puşcărie”, "Limba română, unica stăpână”, "Afară, afară cu javrele din ţară”, "România mare în vechile hotare” şi "Avram Iancu, erou naţional”.

Preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă Cluj, Codrin Goia, a spus, în discursul ţinut în Piaţa Avram Iancu, că cere mutarea capitalei României la Sfântu Gheorghe, soluţie care ar duce la dezvoltarea economică a Ţinutului Secuiesc.

"Cerem Guvernului mutarea capitalei României în Ardeal, la Sfântu Gheorghe, pentru a avea o poziţie centrală, mult mai accesibilă din toate zonele ţării. De asemenea, cerem acest lucru pentru că în Ţinutul Secuiesc există o problemă cu separatismul şi noi nu dorim destrămarea României. Iar cea mai bună soluţie pentru prevenirea separatismului şi autonomiei pe criterii etnice este mutarea capitalei în acea zonă. Cei de la UDMR s-au plâns că zona Ţinutului Secuiesc este săracă, este ţinută intenţionat în sărăcie, or mutarea capitalei ţării la Sfântu Gheorghe ar duce rapid la o dezvoltare economică puternică”, a spus Goia.

Manifestarea Noii Drepte a durat peste o oră şi s-a încheiat fără incidente.

Înaintea începerii acţiunii organizate de Noua Dreaptă, la Cluj-Napoca au avut loc manifestări prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la care au fost prezente peste 500 de persoane de etnie maghiară care au pornit într-un marş prin centrul municipiului, de la Institutul Teologic Protestant spre Biserica "Sfantul Mihail", iar ulterior au participat la ceremonia de depunere de coroane de flori la plăcuţa comemorativă a poetului Petofi Sandor, unde primarul Emil Boc a declarat că oraşul este un model de toleranţă.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcată, în fiecare an, în majoritatea localităţilor din Transilvania, fiind comemoraţi eroii din timpul Revoluţiei Ungare de la 1848-1849.

Integral pe România LiberăComentarii

A. Radean "Noua Dreapta" este o adunatura de zurbagii, dar periculosi ca si ideologie. Nu uitati ca si alte partide/organizatii fascisto-ultranationaliste au accedat la putere pescuind in vremuri tulburi. Ca au manifestat pentru Avram Iancu - OK, chiar laudabil, dar idei de mutari ale capitalei intr-un orasel modest, de Romania Mare etc. sunt, cel putin, nastrusnice.

16 martie 2015 9:30

VISE, VISE si iar VISE La revolutie aveam 19 ani, am iesit in strada- am stat sub "ploaia" de gloante in fata la Modarom Brasov, nu m-am dus sa-mi iau carnet de revolutionar ...."mi-am spus caci de acum care o sa munceasca o sa fie bine" nu a fost asa . Au venit politicienii, si-au tras carnet de revolutionar si tot felul de avantaje. Tot politicienii, ramani, incepand cu 1996 s-au inteles ci Ungurii si au facut tot felul de "trocuri", iar acum tot romanul de rand sa iasa in strada? .................. S-o scoata basescu pe Ioana, EBA ...s.m.d. Eu unul m-am scarbit de aceasta clasa politica. Daca acesti HANDICAPATI de politicieni, indiferent de partid, pleaca din tara ...mai vedem.

15 martie 2015 21:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.