V-ați întrebat vreodată care este substanța chimică ce dă gustul vinului roșu sau ceaiului negru? Dr. Ciprian Constantin, șeful Departamentului de Diabet Nutriție al SUUMC “Carol Davila”, a explicat, importanța compușilor chimici care dau aromă și gust unor alimente. Grupa fenolilor cuprinde substanțe chimice cu un nucleu aromatic. Dintre fenoli, taninele (sau alți fenoli) dau aromă și gust unor alimente sau băuturi. “Flavonoidele sunt un grup extrem de mare de compuși fenolici, care se găsesc în câteva alimente consumate în mod obișnuit, precum ceapa, vinul roșu, ceaiul verde și negru. Ele au multe funcții importante în fiziologia și structura plantelor și dau proprietăți de culoare și gust produselor alimentare și băuturilor. Flavonoidele au fost investigate de cercetători și au fost găsite ca având potențiale efecte benefice de sănătate”, a explicat dr. Ciprian Constantin.



Integral pe Doctorul zilei



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.