Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a declarat, aseară, că un cutremur catastrofal va avea loc şi în România, un cutremur foarte adând, de peste şapte grade. Specialistul a precizat totuşi că un cutremur precum cel din Japonia nu poate avea loc în România.

"Ceea ce se întâmplă acum în Japonia ştiam de multă vreme. Ştiam că va fi un cutremur acolo, dar nu ştiam că va fi de mărimea asta. Ştiam că este o fereastră: 2006 - 2022. Iar în Japonia povestea nu este terminată. Urmează partea de vest a Japoniei. Ei s-au temut de un cutremur pe partea vestică, nu pe cea estică. Noi am spus că până în 2006 nu va fi niciun cutremur puternic în Vrancea, dar după aceea o să vedem. Făcând analizele pentru România, am găsit că la noi urmează un cutremur foarte adânc, de peste 7 grade", a declarat Gheorghe Mărmureanu la B1 TV.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Suca Se vorbeste mult de un "cutremur mare", dar nu se iau masuri. Cladirile care sunt fragile din cauza cutremurelor anterioare trebuie evacuate, sau locatarilor sa li se dea in scris de la primarie ca sunt in pericol si ca trebuie sa se mute. Luati analizele la zi facute de inginerii de structura, sau harta lui Prager (se gasea peste tot in Bucuresti dupa cutremurul din 1977). Trebuie declansata o campanie nationala pentru mutarea cetatenilor din cladirile care nu mai prezinta garantie de rezistenta. Repede, repede faceti-o, n-o mai lalaiti atat, ca nu e de gluma ! Fie ca Domnul sa protejeze poporul roman.

25 martie 2012 16:26

ironickq nu marmureanu e ala senil, ci cretinii astia care scriu stiri pt prosti. omul a zis f clar, de mai multe ori ca sistemul din vrancea nu e suficient incarcat ca sa produca un cutremur peste 7. a mai zis ca pot fi oricand cutremure de 6 si doar ca atunci cand va fi, cutremurul de peste 7 va fi de mare adancime. cum astia de fac stirile nu au prea trecut pe la scoala, a iesit ce-ati citit.

2 ianuarie 2012 23:15

bulache Daca-l intrebi din cand in cand pe senilul asta de Marmureanu despre probabilitatea unui cutremur in proxima perioada, ai surpriza sa-ti spuna ba ca va fi unul catastrofal, dar inca nu se stie cand (cum a facut acum), ba ca nu o sa fie niciun cutremur in Romania, dand sa se inteleaga ca generatia actuala nu prinde cu niciun chip nenorocirea! Asta are numai vise erotice si cred ca judeca ca un aurolac sau etnobotanist! Mi-e si mila de el, saracu', este asa de instabil psihic, ca nu inteleg de ce dracu il tot deranjati cu vorbele. El traieste in alta lumea demult, probabil in aia subpamanteana, el este o fantoma care bantuie jurnalele ori de cate ori se trezeste cateun ziarist ca are nevoie de-o stire-bombita! Cine se-aseamana, se-aduna!

30 octombrie 2011 15:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.