Monica Iacob Ridzi va fi încarcerată la secția exterioară a Penitenciarului Gherla din Cluj-Napoca, unde va rămâne pe perioada carantinei, respectiv 21 de zile, informează Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, Monica Iacob Ridzi s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj luni, la ora 17.50, însoţită soțul său, Tiberiu Iacob Ridzi.

"În urmă cu puţin timp, Monica Iacob Ridzi a fost depusă la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla, din Cluj-Napoca, unde va sta în carantină 21 de zile. După această perioadă, o comisie de disciplină urmează să-i stabilească regimul de detenţie în care îşi va executa pedeapsa - închis, semi-deschis, închis sau maximă siguranţă, precum şi locul unde va fi încarcerată", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

După pronunţarea deciziei de condamnare, mandatul de executare a pedepsei pentru Ridzi a ajuns la Poliţie în Petroşani, unde aceasta îşi are domiciliul. Monica Iacob Ridzi şi soţul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, care este primarul municipiului Petroşani, locuiesc într-un apartament situat în partea de nord a oraşului. Surse locale spuneau însă că Monica Iacob Ridzi, care este deputat UNPR, locuieşte mai mult în Bucureşti, unde unul dintre cei doi copii ai familiei urmează un tratament.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, luni, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă de 5 ani, tot pentru abuz în serviciu. Instanţa a menţinut astfel pedeapsa dispusă, în 27 ianuarie 2014.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.