Simona Halep, locul 4 mondial, începând cu 16 februarie, își poate recăpăta locul 3 înapoi chiar după turneul de la Dubai. Românca ar putea petrece doar o săptămână pe această poziție.

Simona Halep va fi depășită în clasamentul WTA de amica sa, Petra Kvitova, care a pierdut mai puține puncte în clasament, săptămâna trecută, asta deși niciuna dintre cele două nu au jucat. Totuși nu este o tragedie pentru Simona, ea putându-și recupera locul dacă își va apăra titlul Premier 5, câștigat anul trecut la Doha și mutat în 2015 în Dubai. Patea mai dificilă este că, de asemenea, Petra Kvitova nu trebuie să treacă de sferturile de finală.În cazul în care Simona nu-și va recăpăta locul 3 după Dubai, ea va mai păstra încă o șansă săptămâna viitoare, la Doha. Totuși în cazul în care românca va pierde finala de la Dubai, sau nici măcar nu va trece de semifinale, iar Kvitova va reuși cel puțin să-și apere punctele (sferturi), atunci șansele ca românca să urce din nou pe locul al treilea, după aceste două turnee, vor deveni extrem de mici. Până la turneele Mandatory din SUA, Indian Wells și Miami, cu începere din 9 martie, Simona va avea, aproape 100%, asigurat locul 4 mondial. Singurul scenariu prin care l-ar putea pierde ar fi ca ea să nu treacă de primul meci la Dubai și Doha, în timp ce Wozniacki ar câștiga aceste două turnee plus un al treilea.

Cum a pierdut Halep locul 3 mondial

Cu toate că la prima vedere pare o anomalie, ceea ce a contribuit la această rocadă în clasament este sistemul, destul de încâlcit, prin care se actualizează, în fiecare luni, clasamentul WTA – jucătorii trebuie să-și apere în decursul unei săptămâni punctele câștigate, în aceeași săptămână calendaristică, anul precedent. Cum turneul Premier 5, cucerit anul trecut de Simona, a început, anul acesta, cu o săptămână mai târziu, românca, inclusiv celelalte jucătoare, și-au pierdut toate punctele câștigate la ediția precedentă. Petra Kvitova a avut mai puține puncte de pierdut, deoarece s-a oprit în sferturi, astfel că a depășit-o pe româncă în clasament.

În plus turneul, care anul trecut s-a ținut la Doha, a făcut schimb, în ierarhie, cu cel de la Dubai. Asta înseamnă că românca va avea posibilitatea de a câștiga înapoi cele 900 de puncte, cucerite anul trecut la Doha, în cadrul turneului de la Dubai.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.