Alejandro Gonzalez Inarritu a câştigat premiul Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America) pentru pelicula „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“, film care îl are ca protagonist pe Michael Keaton, în rolul unui fost actor de supereroi, ratat, care încearcă să revină în lumina reflectoarelor. Premiile Sindicatului regizorilor americani au prezis corect câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun regizor de zece ori în ultimii unsprezece ani, potrivit agenției Reuters, citată de Mediafax.

Mexicanul Alejandro Gonzalez Inarritu a mulţumit regizorilor de la Hollywood pentru acest premiu: „Dacă acesta este considerat un film bun, nu are nici o legătură cu mine, este un miracol“, a declarat Innaritu, premiul fiindu-i înmânat de câştigătorul de anul trecut al distincţiei Directors Guild Awards, regizorul mexican Alfonso Cuaron. Alejandro Gonzalez Inarritu, în vârstă de 51 de ani, a câştigat în faţa altor patru nominalizaţi: Clint Eastwood, pentru drama „Lunetistul american“, Richard Linklater, pentru „Boyhood“, Morten Tyldum, pentru „Jocul codurilor“, şi Wes Anderson, pentru comedia „The Grand Budapest Hotel“.

Premiile Oscar, oferite de Academia de film americană, vor fi decernate pe 22 februarie, iar votul se încheie pe 17 februarie.

Filmul „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“ („Birdman“) are nouă nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar şi cea mai bună actriţă în rol secundar.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.