Fosta șefă a DIICOT a declarat vineri noaptea, în fața instanței, că i-a ajutat pe Dorin și Alin Cocoș să obțină despăgubiri de peste 62 milioane de euro într-un dosar de retrocedare pentru că a fost amenințată cu moartea. De altfel, după cum România Liberă a relatat deja, într-una din declarațiile denunțătorului Sergiu Diacomatu, acesta susține că Alinei Bica mereu îi era frică, era mereu speriată si spunea că "iîmi iau capul ăștia dacă nu se întrunește comisia pentru avizarea despăgubirilor" și că cel mai tere se temea de un anume " DORIN".

Inalta Curte de Casație și Justiție a admis solicitarea DNA și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș ( fiul lui Dorin), Adriean Videanu și Florin Ionuț Mihăilescu. Instanța supremă, prin decizia sa, a arătat că este pedepsește atitudinea potrivit căreia "prin mită se poate obţine actul necesar plătit şi că totul se obţine în măsura plăţii, nu al respectării legii" ( fragment din referat).

Bica este acuzată de două fapte de luare de mită , două fapte de abuz în serviciu , o faptă de favorizarea inculparului; Dorin și Alin Cocoș sunt acuzați de dare de mită și trafic de influență; Adrien Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu; Florin Mihăilescu - de complicitate la luare de mită.

REFERAT: "Este incontestabil că fenomenul corupţiei reprezintă o ameninţare pentru democraţie şi drepturile omului, care erodează principiul echităţii şi al justiţiei sociale, punând în pericol însăşi stabilitatea instituţiilor democratice şi a fundamentelor morale ale societăţii.

Inculpaţii Cocoş Dorin, Cocoş Alin, Videanu Adriean şi-au folosit pârghiile în scopul modului corupt de viaţă şi rezolvare a problemelor , aşa încât, în ansamblu, aceste aspecte au o relevanţă ce sporeşte pericolul pentru ordinea publică al inculpaţilor implicaţi și față de care există probe de săvârşire a unor fapte care atentează deopotrivă la valori morale fundamentale (deontologie profesională, jurământ de credinţă al profesiei, dăruire, corectitudine, decenţă - în cazul inculpatei Bica Alina Mihaela); corectitudine, în cazul celorlalţi inculpaţi, în rezolvarea problemelor din planuri de viaţă diverse; obţinerea veniturilor din muncă, indiferent de domeniul în care activează fiecare persoană, şi rezolvarea problemelor pe căile legale, nu prin trafic de influenţă şi interese reciproc satisfăcute.

Concluzia se impune deoarece, faptele de corupție, în general, produc consecinţe negative directe și indirecte asupra mentalului colectiv, asupra unui segment semnificativ de populaţie, nu doar de la nivelul instituţiilor în care inculpații şi-au derulat acţiunile infracţionale.

Aceasta rezultă din faptul că în calitate de procuror, respectiv membru ANRP, Alina Bica a acordat unor protejaţi posibilitatea încasării unor sume de bani din despăgubiri în condiții preferențiale ( lui Dorin și Alin Cocoș -nn), valorificării unor bunuri care erau sechestrate şi se aflau la dispoziţia autorităţilor judiciare în vederea recuperării prejudiciului ( e vorba de Videanu - nn) și și-a oferit( sine şi complicelui Mihăilescu ) în acelaşi timp, prin aceleaşi acţiuni infracţionale de o gravitate deosebită, surse din care să beneficieze de bunuri bazate pe mită, în complicitate şi în interes comun cu ceilalți inculpați.

În acest mod, urmarea socialmente periculoasă o constituie atât ,,golul,, ce se răsfrânge asupra altor beneficiari de despăgubiri care nu mai au șansa reală, în condiții corecte, să le fie acordate despăgubiri sau să beneficieze de soluţii preferenţiale, ca în cazul inculpatului Videanu Adriean şi al numitului Tender Ovidiu, dar şi convingerea în mentalul colectiv că prin mită se poate obţine actul necesar plătit şi că totul se obţine în măsura plăţii, nu al respectării legii".

Din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea Alinei Bica, fostă șefă a DIICOT, a lui Dorin și Alin Cocoș, a lui Adriean Videanu și Florian Ionuț Mihăilescu, rezultă că luptătoarei ANTIMAFIA îi era frică mereu că "îi vor rupe alții capul". Ea amintește și de o anume "ELENA".

Referat: " În luna decembrie 2011, în biroul de la ANRP s-a aflat inculpata Bica Alina Mihaela, care era foarte nervoasă şi speriată, încercând să-i convingă pe cei din ANRP să convoace mai repede comisia ( pentru avizarea retrocedărilor-nn). În cadrul acestei discuţii, Bica Alina Mihaela a făcut mai multe reproşuri, având următoarea remarcă „cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?”( e vorba de presedintele ANRP de atunci, Crinuța Dumitrean, trimisă în judecată alături de Bica și de ceilalți membri ai comisiei ANRP în primul dosar al retrocedărilor - nn) , susţinând totodată că datorită acestui fapt, de neconvocare a comisiei, va suferi ea personal repercursiuni, respectiv că „îi vor rupe capul alţii”.

În decembrie 2011, Alina Bica era secretar de stat la Ministerul Justiției și în această calitate era membră a comisiei de la ANRP care aviza despăgubirile pentru retrocedări ce nu puteau fi făcute în natură. Din referatul procurorilor DNA rezultă că Alinei Bica îi era mereu frică, stare ce putea fi justificată fie de vinovăție, fie de poziția înaltă a unor persoane care chiar o puteau "executa".

Integral pe România LiberăComentarii

basist anti-socialist "MULTUMIM" DIASPORA !!!" Am mai vazut mesajul asta in ultimele zile. Personal, cred ca e timpitul de Calin, el foloseste abuziv si complet aiurea semnele de ortografie. Pai bai timpitule, Diaspora a votat PRESEDINTELE. Nu au votat-o nici pe Udrea, nici pe Videanu, nici macar pe cretinul de Mitoman plagiator! Ei nu au votat "PNL, nu au votat "clanul Basescu" "Economia Romaniei" este pusa in pericol de Caracatita transpartinica, de Guvernul asta de neghiobi penali, de jigodiile majoritare in Parlamentul Romaniei. Iar viata va este pusa ":in pericol" de creitnismul vostru suveran - pe "autostrazile" patriei, in spitalele patriei, in casele patriei unde va ucidfeti ca salbaticii intre voi.. Mai e un cretin pe aici, care spune " La ce te duce gandul cand domnul Coldea , nume implicat in SPALARE DE BANI cu Udrea Cocos, VIDEANU ....etc, este un apropiat a lui IOHANIS? L-a sprijinit financiar. Oare nu cumva IOHANIS are acum niste DATORII?" Trei minciuni in doua rinduri. Coldea NU este imp;licat in odosarul lui Videanu - poate doar ca l-a dat in git. Nu este implicat in "spalarea de bani" a Udrei si NU L-A SPRIJINIT FINAINCIAR pe Johannis. Nu stiu de udne a scos aberatiile astea - ca nici presa, nici "sursele" nu spun asa ceva. Tot ce a spus Udrea este ca "Coldea l-a sprijinit pe Johannis"". In ce sens? I-a dat votul? Seful SRI era Maior, iar SRI NU ARE SARCINI IN DIASPORA! Incerci sa intelegi ceva din aiurelile lui si totul e ilogic.

31 ianuarie 2015 22:01

basist anti-socialist " Ea amintește și de o anume "ELENA"." Toti hasnalisti considera ca acea "ELENA" este Udrea. Pina si Banciu zie: "doar n-o fi Elena din Troia" Numai ca... ia uitati ce zice @anne nu stiu cit, unul din cei mai statornici limbrici latrinari de pe aici: "Urmeaza Nutzi a lu' Besh" Si ne amintim ca TOTI - prieteni, rude, colegi, dusmani, jurnalisti, gade laatrinare (astia nNU SUNT jurnalisti, ci slugi mercnare), precum si varaneii pontisti ii spun NUTI! Ori i se spune "ELENA UDREA", ori NUTI. De ce Cocos ar fi spus "Elena", daca el ii spune INTOTDEAUNA Nuti? Cind cel cu care discuta (Pescariu) ii spune tot NUTI Va las pe voi sa va folositi unicul neutron sa gasiti raspunsul.

31 ianuarie 2015 21:47

"Îmi rup capul ăştia!" Dar "problema", "problema" a ramas nealterata ?

31 ianuarie 2015 17:07

Toti acesti INFRACTORI ne conduc si ne fac noua legile? N-am cuvinte!!

31 ianuarie 2015 16:52

adevarul absolut bineanteles,este evident ca locul lui Tonta cu tata socru ,Dragnea ,Ghita si toata scursura penala din jurul lor este tot in puscarie.ar fi de dorit o recreare a anului politic 2013 in spatele gratiilor,o celula sa se cheme Cotroceni,una Palatul Victoria iar alta Palatul Poporului si sa fiue mobilate cu personajele sinistre care ne-au facut praf tara.remarc ca argumentul acestor excremente si limbrici care sunt basistii au ricosat deja de la "ai vostri au furat tot"la "pai si ai vostri au furat",facandu-se ca nu observa ca nici unii nu sunt ai nostri

31 ianuarie 2015 12:49

basescu Stati linistiti ca inca nu sunt toti, fiindca aceasta afacere Microsoft a inceput inca de cand era Nastase prim ministru si Ponta seful corpului de control al guvernului,,,sa vedeti cat au primit si ei,,,,,mita....de unde au bani sa isi ridice vile,,din salarul de bugetar,,,,oare?

31 ianuarie 2015 12:27

adevarul absolut da,poti sa-i multumesti diasporei,chiar daca diaspora este o adunatura nefrecventabila de infractori,cersetori si putori analfabete care au facut praf numele Romaniei in afara (ma refer la 90% dintre capsunari,10 % sunt oameni onorabili care pot sa stea la masa si cu regina Angliei) si nu au votat constient antimafia ,conjuctura a facut ca aceasta incaiertare intre mnafiotii lui Basescu ,multi grupati intr-adevar in mod simbiotic in jurul lui Ciolanis ,sa aiba loc.Sa nu uitam ca una din scanteile care au aprins butoiul de pulbere a fost sutul in coor dat lui Maior de catre sas,ori Tonta koabitatorul desi a avut in spate forta a peste 75% din electoratul roman a dovedit ca este doar un vierme corupt si incapabil,care in ziua urmatoare alegerilor parlamentare s-a angajat sa mentina sistemul mafiot din Justitie.de asta zic ca da,trebuie multumit diasporei care tocmai prin prostia proverbiala si ura impotriva romanilor din tara au ajutat la inceperea curateniei.

31 ianuarie 2015 12:19

anne1970_ar Atentie, se inchid usile! Urmeaza Nutzi a lu' Beshe. Cine seamana vant, culege furtuna...

31 ianuarie 2015 12:18

vasile se temea de dorin asa de tare ca se ducea la paris cu nevasta-sa , hai sic..

31 ianuarie 2015 11:52

Sunteti sigur D-le ca pot sa-i multiumesc diasporei? La ce te duce gandul cand domnul Coldea , nume implicat in SPALARE DE BANI cu Udrea Cocos, VIDEANU ....etc, este un apropiat a lui IOHANIS? L-a sprijinit financiar. Oare nu cumva IOHANIS are acum niste DATORII? Oare nu IOHANIS nu va fi lasta in pace sa faca cum crede.....si prin urmare POATE fi santajabil?

31 ianuarie 2015 11:34

adevarul absolut poti sa-i multumesti diasporei linistit,pt. ca cu Johannis la Cotroceni a inceput decimarea mafiei,si sunt sigur ca Predoiu va ajunge curand premier,insa la Jilava,impreuna cu Blaga si alte cazaturi subumane care se cred acum pe val.caderea iminenta a Codrutei Kovesi va atrage dupa sinea si curatarea altor lepre din sistem,gen Monica Macovei,Cristi Preda sau Funeriu care au participat activ la parazitarea si mafiotizarea Romaniei. se pare ca americanii si-au cam invatat lectia din Egipt si nu mai sprijina uneltele corupte care le sunt utile impotriva vointei poporului.daca ar fi ajuns Tonta la Cotroceni am fi avuit ca in ultimii 2 aNI O COABITARE TOXICA ANTIROMANEASCA INTRE DOUA TABERE DE SPARLAGII UNITI OMBILICAL PRIN iOAN rUS-gEORGE mAIOR-dANCU-sARBU,MAI PE SCURT CUNOSCUTI SUB NUMELE DE "GRUPUL DE LA cLUJ".Sper ca acest cutremur sa continue,sa ii vedem pe Tonta si Kiorul impreuna cu famigliile lor interlope in spatele gratiilor unde le e locul pt. zeci de ani

31 ianuarie 2015 11:28

Valabil pentru UNII din DIASPORA doi "prieteni" aveau de parcurs un drum luuung si anevoios prin conditii meteo total nefavorabile, si asta cu o rabla de masina de cca 20 ani. Dupa ce au parcurs cca 10 % din distanta masina a ramas fara benzina, iar pana la prima statie PECO mai erau cca 30 km. Soferul spune celulilalt ca va trebui sa impinga, ambii, la masina. Nici nu s-au dat bine jos din masina, ca din spatele lor venea o alta masina atunci pasagerul ii spune soferului ca el va merge cu cealalta masina, va cumpara benzina, si ii va iesi in cale zis si facut. Dar soferul a tot astepta, a mai impins la masina ....cu chiu cu vai a ajuns la statia PECO a alimentat .si a continuat drumul. de unul singur. ................................................................................................. Identic au procedat si "fratii" nostri din diaspora, cand au vazut ca in tara este greu, in loc sa puna UMARUL si sa muncim impreuna s-o scoatem la capat, au preferat sa devina TURISTI, TRUBADURI, …….., SA MERAGA LA FURAT, dar au pretentii ca stiu si sunt indreptatit sa ne spuna ei (cca 3 000 000de oameni) noua (cca 15 000 000 de oameni) cine trebuie sa ne conduca si cine nu. Este clar ca asa nu se poate continua………………………ne-am saturat sa ne tot spuna altii ce sa facem, ne-am saturat de TURISM ELECTORAL. Ce se mai plimba unii in zilele de votare!!!!

31 ianuarie 2015 11:27

v Dupa cele relatate in presa este incontestabil ca persoanele citate sint vinovate, dar te intrebi cum au devenit ei "proprietari" pe averi care trebuie retrocedate? Cred ca de la faza asta institutiile statului trebuiau sa se sesizeze. Deci proprietarii, nu-si puteau obtine bunurile sau banii cuveniti, isi vindeau drepturile unor "pilosi" care obtineau in scurt termen si cu imprastierea de shpagi consistente in stinga si in dreapta. Cred ca toata aceasta "minarie" a fost creata special pt imbogatirea unora pe banii statului, cu concursul "legiuitorului". Acuma pe motive politice si de "pozitii" s-a spart buba si incepe sa se vada o realitate trista, pe care o stia multa lume.

31 ianuarie 2015 11:13

"MULTUMIM" DIASPORA !!! deoarece in "ambalajul" PNL ne-ati livrat CLANUL BASESCU. Vorbim despre un CLAN foarte periculos, deoarece este capabil puna in, REAL, pericol nu numai economia STATULUI ROMAN, ci si viata romanilor. "Multumim" diaspora pentru tot eforto vostru!!!

31 ianuarie 2015 11:05

dulce Romanesc RUSINEE SRI RUSINE PONTA !!Elena nu este vinovata nu a luat spaga de unde sa stie ea ce face Cocos curvarul doar ca sa pomenit Elena in convorbire? sunt 200 mii de Elene in Romania!

31 ianuarie 2015 11:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.