Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, într-un interviu pentru "Secvenţial", că România se află într-o situaţie bună din punctul de vedere al securităţii, adăugând că există un interes în creştere al partenerilor americani pentru investiţii în ţara noastră.

"Un stat care este mai sigur şi care are proiecte de securitate cu Statele Unite beneficiază şi de o încredere mai mare din partea investitorilor străini, inclusiv din partea investitorilor americani", a spus ministrul.

"Este un lucru constatat deja că după semnarea acordului de înfiinţare pe teritoriul României a sistemului antirachetă a existat o creştere a interesului investitorilor americani", a mai spus el.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, anul 2015 a început în forţă din punctul de vedere al relaţiilor internaţionale.

El a amintit de vizita Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, şi a afirmat că a fost o vizită extrem de substanţială dar şi relaxată în acelaşi timp.

"A fost o vizită importantă pentru că s-a desfăşurat la începutul acestui an în care aniversăm 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA", a precizat Aurescu.

"Am fost asigurat că se vor lua măsuri de grăbire a numirii unui ambasador american la Bucureşti în aşa fel încât să existe o reprezentare corespunzătoare", a adăugat ministrul.

"România se comportă în practica, ca un stat Schengen de facto", a spus Bogdan Aurescu, răspunzând unei întrebări privind aderarea României la spaţiul Schengen.

"Suntem foarte eficienţi în cooperarea cu alte structuri din statele membre ale Uniunii Europene, pentru a combate diverse fenomene care pot avea legătură cu terorismul internaţional", susţine ministrul.

"Cred că intrarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen cu drepturi depline nu ar reprezenta o slăbiciune pentru spaţiul Schengen, ci dimpotriva ar duce la o întărire a controlului la frontiera externă", a mai declarat Bogdan Aurescu.

Vezi în materialul video de mai jos ce spune ministrul de Externe despre situaţia din Ucraina

"Ar trebuie să ne luăm toate măsurile de precauţie şi să fim activi, în aşa fel încât pe toate aceste linii de acţiune, care pot să ducă la riscuri în vecinătatea noastră imediată, să existe măsurile de răspuns din partea organizaţiilor din care facem parte".


Comentarii

Paulus: "A fost o vizită importantă pentru că s-a desfăşurat la începutul acestui an în care aniversăm 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA" pare declaratia unui DEMENT si nu a unui ministru de externe, nu? Cu respect, P.

19 ianuarie 2015 0:03

Bogdan Aiurescu: eu n-am zis ca e ”buna”, ci ca e de-a dreptul... FFUUTTTAAATTTOOAARRRREE (eram beat-critza si si indopat cu cocaina, n.m.), noroc cu Gadea ca a mai retushat, la montaj, interviul, ca sa sune mai credibil... Cu respect, B.A.

19 ianuarie 2015 0:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.