Un număr impresionant de oameni şi-au arătat, prin intermediul celor mai populare reţele sociale, solidaritatea faţă de jurnaliştii publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, care au fost ţintele unui atentat terorist, în urma căruia 12 persoane au fost ucise, iar alte 10 au fost rănite, dintre care patru se află în stare critică, scrie CNN.

Folosind hashtag-ul „#JeSuisCharlie“, numeroşi utilizatori ai platformei Twitter şi-au schimbat fotografia de profil cu o imagine alb-negru pe care stă scrisă această frază, care înseamnă „Eu sunt Charlie“. Până la această oră, peste 7.000 de mesaje din toate colţurile lumii conţin fraza „Je Suis Charlie“, mai notează CNN.

„Oamenii sunt terorizaţi pentru a nu spune glume. Oamenii sunt ucişi pentru a nu spune glume. Mai important decât oricând este să continuăm să glumim. #Solidaritate#JeSuisCharlie“, se arată într-un mesaj postat din Malaezia. „Armele au rămas fără gloanţe. Jurnaliştii nu vor rămâne fără cuvinte. #JeSuisCharlie“ este un alt mesaj. Totodată, platforma Twitter este folosită pentru a anunţa mitinguri în onoarea victimelor.

De asemenea, pe Instagram curg imagini prin care internauţii îşi arată solidaritatea. Bénédicte Huot, care locuieşte în Franţa, a distribuit un tribut, ca parte a mişcării „Je Suis Charlie“: „Astăzi, libertatea este foarte fragilă, dar pentru mine libertatea este cea mai importantă.“
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.