"Stabilitatea politică. Fără doar și poate, cred că aceasta este miza cea mai importantă a anului 2015, oprirea certurilor permanente din viața politică românească, crearea unui cadru constituțional stabil, în care eventuala schimbare a puterii să aibă loc cu respectarea Constituției, nu ca urmare a certurilor publice și a negocierilor secrete. Aceasta este miza cea mai importantă, pentru că o stabilitate politică, o predictibilitate a mișcărilor politice vor duce și la o stabilitate economică, la o creștere economică, la majorarea investițiilor străine în România", a declarat consilierul onorific al premierului la RFI.

"Conduita președintelui Iohannis și conduita Guvernului ca urmare a schimbării atitudinii președintelui sunt dătătoare de speranțe. Nu mai avem acele certuri, acele scandaluri zilnice, nu avem acele intervenții la început de seară aproape zilnic din partea fostului președinte. Avem, spre deosebire de până acum, parte de discuții serioase, confidențiale, instituționale între Președinție și Guvern, în care se discută lucruri oficiale, clare, care nu trebuie să fie obiectul bârfelor politice și care duc la o mișcare normală și a Executivului, și a Președinției și drept urmare va fi și o mișcare normală a Parlamentului".

"E posibil ca Opoziția să încerce o moțiune de cenzură. În momentul acesta, eu văd o stabilitate a arcului guvernamental. Cred că această stabilitate va fi asigurată, dacă măsurile luate de Guvern în domeniul economic în primul rând vor fi aducătoare de succese, vor fi pozitive. Dacă Guvernul nu va adopta prea multe ordonanțe de urgență, dacă nu va mări taxe și impozite, dacă va relaxa acest domeniu important și dacă se va ocupa de investiții, în primul rând în infrastructură, atunci cred că acest Guvern are șanse să supraviețuiască în 2015 și atunci asta automat va duce până la alegerile parlamentare din 2016, dar Opoziția cu mijloacele constituționale e normal să încerce să formeze o nouă majoritate".

"De aceea, eu cred că vor încerca conducătorii UDMR să reconstruiască UDMR-ul. Nu uitați, UDMR a scăzut în ultimii ani constant ca număr de voturi. Kelemen Hunor a luat cel mai mic număr de voturi al candidaților UDMR care au candidat vreodată la Președinția României. Avem mai puțini parlamentari în Parlamentul European, avem mai puțini parlamentari în Parlamentul României. Deci, UDMR trebuie să găsească mijloacele de a se apropia de comunitatea maghiară, de care s-a depărtat foarte mult în ultimii doi-trei ani", a arătat Gyorgy Frunda.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.