„Ce e aia Revoluţie confiscată? Asta e o prostie. Explicaţi-mi undeva o revoluţie confiscată. Sau e revoluţie sau nu e. O revoluţie este un proces istoric, care duce la schimbări fundamentale mai ales în structurile politice. A avut România o asemenea schimbare structurală? A avut. Revoluţia română a fost una radicală din acest punct de vedere, a fost o revoluţie, una veritabilă, care s-a bazat pe o revoltă populară. Deci are şi legitimitate istorică, are o forţă pe care a dat-o şi mişcare populară. Schimbările care s-au produs sunt de esenţă revoluţionară. Eu am venit pe valul Revoluţiei, revoluţia nu a fost generată de oameni ca mine. Anul 1989 trebuie să-l privim ca pe un an d emari schimbări”, vorbeşte Ion Iliescu, într-un interviu pentru „Gândul”, implicarea sa în evenimentele din 1989.

„Mitingul convocat de el s-a transformat într-un miting anti-Ceauşescu şi un protest puternic. A încercat în noaptea de 21 spre 22 să reprime mişcarea, iar pe 22, oamenii s-au regrupat şi au năvălit, iar el a fost obligat să plece la 12.06 cu un elicopter. Emblema aceasta, adică această imagine a fugii dictatorului cu elicopterul, este expresia a ceea ce s-a petrecut în România şi dramatismul situaţiei în care se aflase Ceauşescu”, spune Ion Iliescu.

„Aveam un colaborator foarte bun şi a venit la mine pe 17 decembrie, foarte agitat, luase legătură la tipografie, trebuia să apară o carte, că cel de la tipografie cu glasul sugrumat şi emoţionat a spus: la noi aici e prăpăd, se trage în plin. Pe 17 începuse reprimarea demonstraţiilor de la Timişoara. Aceasta a fost sursă directă de informare”, mai spune fostul preşedinte al României


Comentarii

base t inventat pentru a se justifica continuarea, tot asa a fsot inventat si certificatul de revolutionar si drepturile revolutionarilor ermenul de revoltie a fost si , din pacate chiar cimitirul acestora. Cine a fost mai istet a inventat si Institutul pentru cercetarea revolutiei , a a dunat toate dovezile si le-a facut praf. Lasa-ti vrajeala cu ,,revolutia,, facut de profesionisti adevarati!!

24 decembrie 2014 8:01

Socotitorul El, Iliescu, a venit "pe valul Revolutiei" Asa este. Intotdeauna pe valuri sunt purtate gunoiele. lliescu este cel mai mare gunoi uman. Va pun o intrebare simpla: dupa ce "l-au fugarit" pe Ceausescu, ca doar nu credeti ca nu-l puteau rezolva acolo in CC, si a ajuns , in noaptea de 22 dec pe listele FSN, de ce n-a dat ordin sa se retraga armata in cazarimi si sa nu se mai traga un glont? Ba mai mult, a dat ordin sa se inarmeze garzile patriotice, pana atunci fiind inarmate doar cu bate. E clar ca prin dezinformari a creat panica, astfel incat unitati ale armatei au tras unele in altele. Toti mortii de dupa 22 decembrie 1989, ora 12,00 ii are pe constiinta Iliescu. Ce constiinta(?), ca el n-are asa ceva. De aia l-au omorat repede pe Ceausescu!

23 decembrie 2014 15:13

vasilica daca nu a fost ceva planuit din ce motiv erau in consemn in bucuresti militari cu munitie de razboi de pe 1 decembrie? si daca nu ai planuit-o tu atunci de la cine ai furat-o?

23 decembrie 2014 10:40

Ion Ilici Iliescu a venit pe valul excrementelor Cică Animalul Iliescu e contrariat de remarca revoluţie furată. Păi cine a furat revoluţia din mâna maselor populare? Nu Ion Iliescu? Stalinistul Iliescu cel care a apărut cufurit la TVR atunci în 22 Decembrie 1989 şi care a defecat FSN-ul? Aşa cum vede el revoluţia cu schimbările respective e una, realitatea cruntă e alta. Mama ta de comunist împuţit!

23 decembrie 2014 9:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.