Forbes atrage atentia Europei si lumii ca nu Grecia se afla in cea mai grea situatie economica, ci Romania. Tara noastra este vazuta ca un stat in care puterea ar putea fi preluata de un regim autoritar.

Protestul din Piata Universitatii scade ratingul Romaniei, crede Moody’s

Indicatorul pe care il iau in calcul analistii Forbes il reprezinta piata auto, respectiv numarul de inmatriculari. Forbes citeaza un studiu realizat de New YorkTimes, referitor la aceasta tema, in care se arata ca, in randul tarilor europene, Ungaria si Romania ocupa, in aceasta ordine, ultimele doua locuri in topul inmatricularilor auto in perioada 2007-2001, adica exact in perioada de debut si de desfasurare a crizei economice mondiale. Studiul releva ca piata auto din Ungaria a scazut in perioada mentionata cu 73,7%, iar in Romania, cu peste 74%, in vreme ce in tarile UE scaderea a fost de numai 15%.

Atat Forbes cat si agentia de rating Moody’s au atras atentia insa ca, pe fondul protestelor de strada care tin de mai bine de zece zile, criza din Romania s-ar putea adanci. Forbes avertizeaza ca acest fapt ar putea aduce la putere in Romania un regim autoritar sau nationalist, ca in Ungaria, iar Moody’s sustine ca protestele de la Bucuresti si din tara au un impact negativ pentru ratingul tarii.

Integral pe NaţionalComentarii

Cristi Deja se fac de r.a.h.a.t...atat USL-ul cat si "MARILE TELEVIIUNI" IREALITATEA 3, promovand astfel de stiri...se vede de la o posta cat de "ROMANI" SUNTETI DOMNILOR!

24 ianuarie 2012 15:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.