„Protestul e împotriva clasei po­li­ti­ce! Să nu-l politizăm.” Sună inept şi contradictoriu, dar aşa încearcă pu­terea să gestioneze ne­mul­ţu­mi­rea străzii. Partidul prezidenţial şi-a încropit strategia de comunicare din două minciuni care se mai şi bat cap în cap.

Prima minciună este menită să bruieze revendicările manifes­tan­­ţilor şi să abată atenţia de la cau­zele concrete ale protestului. Ne­încrederea în politicieni este, cu siguranţă, reală şi generalizată. Revolta împotriva puterii nu în­seamnă automat un cec în alb dat opoziţiei. Dar de aici şi până la a sugera că cele două tabere sunt în mod egal vizate de contestatari e cale lungă...

Guvernul Boc, păpuşit de la Co­troceni, este ţinta clară a mâniei populare. Oamenii nu au ieşit acum în stradă fiindcă şi-au adus brusc aminte de Tăriceanu, de Năstase sau de Radu Vasile. Nu s-au hotărât să înfrunte frigul şi bastoanele jandarmilor pentru a regla nişte conturi istorice. Prezentul le dă de furcă mult mai mult decât trecutul.

Şi mai insidioasă este însă partea a doua a strategiei portocalii. Toţi comunicatorii partidului-stat se dau de ceasul morţii că protestul nu trebuie „politizat”. De parcă ar vorbi despre un cenaclu de poezie sau despre un festival de cântece patriotice. În Piaţa Universităţii, manifestanţii cer căderea Guvernului, demisia preşedintelui, alegeri anticipate. Toate sunt revendicări strict politice. Criza este politică. Soluţiile ei nu pot veni decât din politică. Într-un stat democratic nu se poate altfel.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

alice @insecticid, mai schimba, bre, placa ! tot cu iliescu etc. ii dai de luni de zile ? si vezi, patriciu nu prea mai este cu opozitia ! ba chiar are un ziar care linge puterea; ai lipsit de la cursurile de dresaj ? sau esti cumva una din babele alea urate venite ieri in parlament sa aplaude puterea si esti prea ramolit(a) ?

24 ianuarie 2012 13:17

insecticid Bre, voi cititi numai trompetele voastre probabil. Aia 2-3 care semneaza cu 30 de nume si nu fac altceva decat sa posteze ineptii toata ziua. Pai lumea vede ca miliardarul patriciu, de la peste 3 miliarde abia mai are unul si ala aproape terminat, si ca de cand nu suge de la tata tarii da faliment dupa faliment. La fel felix, dupa ce si-a scos fiica la inaintare pentru eventuala puscarie, acum resimte lipsa curentului GRIVCOIST. Ca sa nu mai vorbim de vantu, si de toti sponsorii psd, care in china aveau de mult un cartus pe care il plateau ei insisi. Ginerele ponta si papusa antenescu chiar nu conteaza, se stie foarte bine pe cine au in spate si cat bine ne-au facut pana la 2008. Asa ca, cu toti aia 10 platiti care au dat jos cearsaful celor cu semnul egalitatii intre presedintii dupa 89, multi gandesc asa. Chiar daca iliescu nu merita un loc atat de sus, el e la egalitate cu esc-ul precedent.

24 ianuarie 2012 12:20

Malefic si Letal = DEZASTRU: ……PD-L si BASE,…… prin COMPORTAMENT,…. ATITUDINE TOTALITARA,…. DISCURS DEMAGOGIC,….. EXEMPLU PERSONAL,… etc., etc., etc.,…….. sunt…. NEO-CRIPTO-COMUNISTO-SECURISTO-MAFIOTI,…… MALEFICI si LETALI ……pentru ROMANIA si vor DISPARE de pe scena politica.

24 ianuarie 2012 10:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.