Temerile legate de criza din Europa s-au axat pe statele PIIGS. Însă criza izbucnită în 2008 are consecinţe politice mult mai severe în Estul Europei, scriu jurnaliştii „Forbes“, atrăgând atenţia asupra protestelor din România.

În toate dezbaterile privind problemele economiei europene, cazurile invocate mereu sunt cele ale statelor PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia, Spania). Cu toate acestea, colapsul apărut ca urmare a crizei economice izbucnite în 2008 are consecinţe politice mult mai severe în statele fost-sovietice din Estul Europei, ultimele intrate în UE, scrie publicaţia americană „Forbes“.

Problemele cu care se confruntă această regiune devin clare atunci când ne uităm la vânzările de maşini noi. Ungaria şi România ocupă ultimele locuri din acest clasament, cu scăderi de 73,7%, respectiv 74,1% în intervalul 2007-2011. În Bulgaria s-a înregistrat o scădere de 53,4%. Scăderea la nivelul UE a fost de 15,8%.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Cristi Pe data de 24 Ianuarie iata cum niste cretini se sterg cu insemnatatea zilei Unirii la posterior...aruncand o astfel de stire...USL cu ziarele si televiziunile lor trebuiesc judecate pentru SUBMINAREA PUTERII DE STAT!!!!

24 ianuarie 2012 15:24

C Ce sa zic?! Adevarati "experti"! Ar trebui sa ia in calcul si modul de gandire al romanilor care nu se reped sa-si schimbe masina cand vad ca este o perioada de criza. Ce om sanatos la cap se duce sa-si cumpere masina inainte sa-si cumpere mancare, haine etc. Masina nu este un bun de prima necesitate mai inteligentilor, dar voi cu mentalitate de consumism nu puteti intelege asta!

24 ianuarie 2012 10:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.