Numărul automobiliştilor din China a depăşit 300 de milioane, fiind aproape cât populaţia de 319 milioane de persoane a Statelor Unite, dar cu toate acestea doi din trei adulţi din China încă nu deţin permis de conducere, relatează Bloomberg, conform Mediafax.
În numai patru ani, numărul şoferilor din China a crescut cu 100 de milioane, iar numărul vehiculelor depăşeşte 1 milion în 35 dintre oraşele acestei ţări. În centre urbane importante, precum Beijing şi Shenzhen, acest număr este de două ori mai mare, potrivit datelor Ministerului Siguranţei Publice.
Creşterea numărului de automobilişti va mări cererea de vehicule, sporind problemele în oraşele afectate deja de poluare şi aglomeraţie.
Ministerul a anunţat în această săptămână că vrea să faciliteze obţinerea carnetelor de conducere prin eliminarea obligativităţii frecventării de cursuri în acest sens.
"Aglomeraţia în trafic este deja o problemă, în special în marile metropole. Guvernul încearcă deja să rezolve problemele de poluare", a declarat Lin Huaibin, analist la IHS Automotive în Shanghai.
Potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China, vânzările auto ar putea atinge în acest an circa 23 de milioane de noi vehicule.
Oraşe precum Beijing, Shanghai şi Hangzhou au limitat numărul de automobile noi, în cadrul măsurilor de reducere a emisiilor poluante.
Chiar dacă numărul automobiliştilor a crescut, cel al accidentelor grave a scăzut, potrivit ministerului. Decesele cauzate de viteza excesivă au scăzut cu 36% în ultimii doi ani, iar cele provocate de şoferii aflaţi în stare de ebrietate s-au redus cu 39%.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.