Fostul suveran Mihai I şi principesa Margareta urmăresc manifestaţiile de protest "cu profundă îngrijorare şi rămân hotărâţi să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra şi promova interesele României, fără să favorizeze nicio formaţiune politică", se arată într-un comunicat transmis duminică Agerpres de Biroul de presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai.

"Familia Regală ştie că tot mai mulţi români îşi exprimă cu tărie convingerile şi nemulţumirea, de mai multe zile, în oraşele ţării şi în străinătate. Povara cetăţenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a ţării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă. Românii şi-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Întreaga Familie Regală este alături sufleteşte de toţi cei care au în aceste momente nevoie de încurajare şi solidaritate", se arată în comunicatul de presă.

În documentul amintit se precizează că 'lecţia de istorie pe care tinerii au dat-o ţării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuţile democraţiei şi libertăţii atunci când destinul ţării este la răspântie'.

'Europa şi România trec împreună prin vremuri de restrişte. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democraţia şi să nu ia locul competenţei, în spaţiul public şi instituţional', precizează sursa citată.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

aloo! azilu ! îngropațil fraților că ăsta scapă indiferent unde îl băgați. Bă putregaiule mai potoleștete ! poate ne ajută Preafericitul cu o Slujbă !

23 ianuarie 2012 17:09

Am nevoie de incurajare Un nr de telefon , Mihai ?

23 ianuarie 2012 10:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.