Casa Regală arată că românii şi-au pierdut încrederea şi le cer politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului, în opinia familiei regale clasa politică având datoria să dea "răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă".

"Familia Regală ştie că tot mai mulţi români îşi exprimă cu tărie convingerile şi nemulţumirea, de mai multe zile, în oraşele ţării şi în străinătate. Povara cetăţenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a ţării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Regelui Mihai, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

"Românii şi-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Întreaga Familie Regală este alături sufleteşte de toţi cei care au în aceste momente nevoie de încurajare şi solidaritate", se mai arată în comunicat.

Sursa citată aminteşte că Regele Mihai I a spus în mesajul său adresat Parlamentului României: "Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos".

"Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva în România. Lecţia de istorie pe care tinerii au dat-o ţării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuţile democraţiei şi libertăţii atunci când destinul ţării este la răspântie. Europa şi România trec împreună prin vremuri de restrişte. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democraţia şi să nu ia locul competenţei, în spaţiul public şi instituţional", se arată în comunicat.

Casa Regală menţionează că, fără nici o îndoială, criza economică mondială afectează România.

"Dar este, totodată, evident că protestele din ţara noastră merg mult mai departe decât atât: românii îşi exprimă frustrarea faţă de politicieni care nu au privit niciodată dincolo de îngustele lor interese, care au fost mai mult ocupaţi cu mici dispute personale decât cu buna administrare a ţării", se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, Regele şi Principesa Moştenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare şi rămân hotărâţi să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra şi promova interesele României, fără să favorizeze nici o formaţiune politică. "Aceasta a fost datoria Coroanei Române, în fiecare generaţie, şi va rămâne astfel în viitor", se mai arată în comunicat.

Integral pe România LiberăComentarii

Vasile Tu Mihai NU ai voie sa vorbesti. Ai vindut tara si poporul la Rusi.

24 ianuarie 2012 1:44

gogu dobitocilooooooooooooooooooooor si cretinilooooooooooooooooor doar tarile care sunt conduse de o monarhie constitutionala o duc bine in Europa si Asia si pe aceasta planeta imbecililor si incultilor ce sunteti.V-au spalat creerele alea idioate bravii comunisti si rusofilii vostri.

24 ianuarie 2012 0:18

moșule mai fă și tu o pauză ! zău că mă căiesc tare că nu mai e Ceaușescu. Decît cu imbecilii de azi ori cu putregaiu ăsta monarhist mai bine ar fi cu dictatura de atunci la care numai acum îi văd rostul.

23 ianuarie 2012 17:06

Dan Bășinescu cedează tot mai mult - privatizarea ambulanțelor , taxa auto și acum ministrul care a criticat naifestanții...e clar , le este frică !!! cat despre rașkapur de Rromânica ... am citit cu greață acest articol ... eu zic să caute altă țară pe care s-o vândă la ruși ... că aici nu mai merge ulcioru ! Mori , moșneagule vânzător de țară și ucigaș as soldaților de pe frontul Moldovei in august 44 - 130 000 de oameni ! Mori în sânge !!!

23 ianuarie 2012 15:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.