După 10 zile de proteste în stradă, Casa Regală se alătură protestatarilor şi cere politicieilor să-i asculte pe românii care îşi cer drepturile prin manifestaţii publice. Familia Regală transmite că urmăreşte cu profundă îngrijorare evenimentele şi că este alături „sufleteşte" de protestatari.

Într-un comunicat trimis duminică, citat de COTIDIANUL, Casa Regală informează că Regele şi Principesa Margareta rămân hotărâţi să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra si promova interesele României, fără să favorizeze nici o formaţiune politică. „Familia Regală ştie că tot mai mulţi români îşi exprimă cu tărie convingerile şi nemulţumirea, de mai multe zile, în oraşele ţării şi în străinătate. Povara cetăţenilor este din ce în ce mai apăsătoare.

Clasa politică a ţării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă. Românii şi-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Întreaga Familie Regală este alături sufleteşte de toţi cei care au în aceste momente nevoie de încurajare şi solidaritate“, se arată în comunicatul de presă citat şi de JURNALUL NAŢIONAL. În documentul amintit se precizează că „lecţia de istorie pe care tinerii au dat-o ţării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuţile democraţiei şi libertăţii atunci când destinul ţării este la răspântie“.

„Europa şi România trec împreună prin vremuri de restrişte. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democraţia şi să nu ia locul competenţei, în spaţiul public şi instituţional“, precizează ROMÂNIA LIBERĂ. Mesajul de ieri, remarcă ADEVĂRUL, nu este chiar primul semn al instituţiei legat de evenimentele de stradă. Sâmbătă, pe blogul Principelui Radu de România a apărut o ciudată opinie anonimă, semnată „M.P. (manifestant paşnic)“. Semnatarul povesteşte ce a pătimit la proteste şi cere Maiestaţii sale Regele Mihai şi Principesei Margareta „să susţină manifestările paşnice şi democratice“. A doua zi, Familia Regală a transmis mesajul cu tentă de susţinere a participanţilor la mişcările de stradă.


Comentarii

eu TRAIASCA REGELE!

24 ianuarie 2012 8:16

emigrant Pff// daca va place nepotismul , atunci ganditi-va la rege ! Asta nu mai are mult de trait, sa vedeti ce mancatorie ar fi intre dude, care sa ajunga la ciolanul ereditar, fara nici un merit intelectual. Credeti ca EBA a ajuns in Parlamentul Europei pe nedrept? Sa vedeti voi cum e o dictatura ereditara, si atunci o sa va para rau ca in loc sa ne uitam spre viitor ne intoarcem spre epoca medievala... Traiasca Republica!

24 ianuarie 2012 1:41

Anamaria Sunt mahinita profund ...de cuvintele urate de toate partile ...inca vad ca nu avem nici o sansa ca popor sa iesim din mizeria socila ,culturala,economica in care ne aflam si da si spirituala. Daca nici acum nu suntem in stare sa ne cunoastem bine "ISTORIA"...nu cea predata de scolile comuniste pre si post decembrsite ...., ne vom dezintegra ca tara. Cititi cu ochii deschisi bine ISTORIA si cautati sa aflati cui datoram tara asta "ROMANIA". Pe uram cantariti bine totul si vedeti cat ne-a costat pe noi ca tara aceste regimuri ceausiste si post ceausiste..., face-ti bine calculele si o sa aflati unde era tara atunci si unde e acum, si daca "asa zisele marile averi luate din tara de raii aceia de regi", poti fi puse linga valaorea jafului constant dar sigur si metodic facut din tara asta in ultimii 60 de ani. Si ma refer la "JAF", cultural,social ,economic,spiritual. Va multumesc.

24 ianuarie 2012 1:03

nicu dizidentu E tara plina de rusi. Romania a "iesit din tzarana" cu venirea Regelui Carol I. Atunci a aparut Romania moderna. Pana atunci eram in comparatie cu tarile civilizate bogate in istorie (se poate vizita) cam cum este Bolentini Vale in comparatie cu centrul Sibiului. Intelegeti dragi com"patrioti"? E ceva de contestat? Ce interese serviti? Monarhii au fost cei mai credinciosi "presedinti" pe care i-am avut.

23 ianuarie 2012 22:57

oaz Romania e republica....regele a fost impus....odata.....si o singura data... Nu stu ce tupeu are sa zica ceva....dupa ce a tradat Tara noastra.

23 ianuarie 2012 20:59

pentru emil am vrut sa scriu absolutisti nu asolutisti

23 ianuarie 2012 18:57

pentru emil nu e cazul sa-i jignesti emile pe cei care vorbesc urat de fostul monarh, poate chiar au dreptate. tu daca ai scrie ceva urat de un presh de tara, ti-ar place sa te jigneasca ceilalti postatori? poate chiar ai avea dreptate iar ei te-ar jigni pe nedrept. ce zici? ca-i monarh, presedinte, dictator au dreptul si cei de jos la opinie oricat de defavorabila ar fi la adresa oricarui om politic sau persoana publica; constat ca voi monarhistii aveti in comun f.f. multe cu comunistii, bigotii religiosi si alti asolutisti, nu acceptati nici o parere contrara, ciudat, tare ciudat

23 ianuarie 2012 18:55

democrat (doar) F. interesant! Cum apare aceasta fosila tradatoare la rampa (Misu Hopantsol) pac ... liota de propagandisti monarhisti sar pe net cu osanalele si lingerile-n dos la fundul albastru. Idolatria e o boala grea care macina omenirea de mii de ani iar poporul nostru nu face exceptie din pacate. Ma mir cat de multi aplaudaci-adoratori neconditionati si neinformati pot fi printre noi, bine ca nu constituie majoritatea.

23 ianuarie 2012 18:47

democrat republican regentul acesta de Mihai, ca rege n-a fost niciodata-n viata sa pt. ca n-a avut varsta legala, nu e nici un fel de protestatar de nici un fel; e doar o efigie vorbitoare, care foloseste o alta limba de lemn, utilizand altfel de clisee verbale fata de comunisti, nazisti, liberali, islamisti, sionisti s.a. curente politice; orice om care gandeste cat de cat isi da seama de asta.

23 ianuarie 2012 18:40

emil sa va ia dracu pe toti care vb asa urat atat despre rege cit si despre actuala putere. cred ca la fel vb si cu familiile voastre .nu asa va reprezentati indignarea fata de situatia din tara.ca natiune sinem romani cu totii dar cu mentiunea ca sant si multe maimute printre noi.

23 ianuarie 2012 18:27

eu unul nu am ieșit pe stradă să îl pun pe monarhistul ăsta bășinos în jilț, dacă se manipulează așa, atunci au dreptate ceilalți care stau acasă !

23 ianuarie 2012 17:00

Dan Bășinescu cedează tot mai mult - privatizarea ambulanțelor , taxa auto și acum ministrul care a criticat naifestanții...e clar , le este frică !!! cat despre rașkapur de Rromânica ... am citit cu greață acest articol ... eu zic să caute altă țară pe care s-o vândă la ruși ... că aici nu mai merge ulcioru ! Mori , moșneagule vânzător de țară și ucigaș as soldaților de pe frontul Moldovei in august 44 - 130 000 de oameni ! Mori în sânge !!!

23 ianuarie 2012 15:42

malus Asta e tare "complementaritatea ungariei in Ardeal" ti-am zis ca ai studiat istoria la rusi, nu m-ai crezut.

23 ianuarie 2012 13:57

@nelu 1 complementaritatea

23 ianuarie 2012 13:07

@nelu 1 Ati uitat sa mai adaugati tradatoarea semnatura pusa pe o declaratie dela Budapesta inainte de '89 prin care erea de acord cu " comcomplementaritatea" Ungariei in Ardeal. Asa zisii regalisti tac malc si se fac ca nu stiu nimic.

23 ianuarie 2012 13:06

malus Este clar, multi de aici ati crescut in scoala rusa, cum sa-ti faci Regele nerusinat ? Cum va renegati istoria ?

23 ianuarie 2012 12:48

vasile Mimi, daca te-ai opri putin din supt si te-ai documenta ai vedea ca "aia" este stema sub care s-a faurit statul modern roman. Dar tu.... tot la gaura tragi !

23 ianuarie 2012 12:33

Dio nu e nicio difernta intre fostul rege si basescu. tara nu are nevoie de niciunul dintre ei.

23 ianuarie 2012 12:16

problema asta cu "învățați" e aruncată de aroganții, șmecherii și toată șleahta de ordinari veșnic nesătui și mereu dornici să se revină la sclavagismul-monarhic mereu perpetuum.

23 ianuarie 2012 11:46

... Invatati intai si apoi vorbiti ... sau aici posteaza doar securistii lui Base?

23 ianuarie 2012 11:30

nelu 1 INDIVIDUL AR TREBUI SA STEA ASCUNS NU SA IASA LA ATAC. A FOST PRIEREN CU RUSII PENTRU A-SI APARA PIELEA, L-A ARESTAT PE EROUL NATIONAL ION ANTYONESCU, L-A PREDAT RUSILOR, DUPA CARE A FOST DE ACORD CU CONDAMNAREA LA MOARTE A ACESTUIA. A PLECAT DIN TARA CU 5 VAGOANE INCARCATE CU VALORI, S-A INTORS IN TARA SI INTRAT DIN NOU IN POSESIA BUNURILOR LA CARE NU AVEA DREPTUL, BUNURI CARE PRIN TESTAMENTUL LUI CARUL I ERAU BUNURI ALE POPORULUI. VREA SA O PUNA PE ACEASTA FEMEIE DE MORAVURI USOARE, MARGARETA, MOSTENITOARE, O INDIVIDA CARE A SARIT DIN PAT IN PAT SI IN FINAL S-A MARITAT CU UN ACTORAS, FOST TURNATOR LA SECURITATE. RUSINEEEEEEEEEE

23 ianuarie 2012 11:12

La gunoi cu acest nerușinat ! scîrba și mînia mă cuprinde cînd văd acest nerușinat bătrîn iar nerușinarea celor din jurul lui mă face să strig: Trăiască Republica! Trăiască România !

23 ianuarie 2012 10:21

iliescu O plata datorata. Asta a facut regele. A fost atacat dur de Basescu si a raspuns pe masura, Dar vorba aia , razbunarea e arma ...prostului. Aveti grija, cred ca pana la urma anarhia aduce monarhia, iar iepurasul poate fi....Charles

23 ianuarie 2012 10:06

Mimi Cazangita cine este in poza ? Un pervers? Si ce stema-i aia ?

23 ianuarie 2012 9:58

Ioan Dupa parerea mea, familia ex-regelui si-a luat supper partea leului de la poporul roman. Daca pricepile Crol I a venit modest, a fost loaial tarii urmasii sai s-au umplut de ridicol (unii, inclusiv Mihai).Asocierea cu comunistii, decapitarea armatei, parasirea tarii in perioade tragice pentru romani ar trebui sa se abtina de la prea multe comentarii.In Romania dupa implozia comunismului clanurile de hiene au invadat peste tot.Astazi Piata Univrsitatii este un prim pas pentru trezire nationala.

23 ianuarie 2012 9:37

Malefic si Letal = DEZASTRU: PD-L si BASE,…… prin COMPORTAMENT, ATITUDINE TOTALITARA, DISCURS DEMAGOGIC, EXEMPLU PERSONAL, etc., etc., etc.,…….. sunt…. NEO CRIPTO COMUNISTO SECURISTO-MAFIOTI,…… MALEFICI si LETALI ……pentru ROMANIA si vor DISPARE de pe scena politica.

23 ianuarie 2012 8:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.