Bolile digestive, dar şi alte afecţiuni grave pot fi provocate de mai multe tipuri de bacterii care trăiesc pe multe dintre alimentele pe care le consumăm cu regularitate. Peştele: Scombrotoxina este o bacterie care provoacă reacţii la nivel digestiv asemănătoare cu alergiile şi se regăseşte în sortimentele de peşte oceanic în primele faze ale alterării. Printre peştii periculoşi se numără tonul şi macroul.
Fructele şi legumele Acestea pot fi o sursă generoasă de bacterii care provoacă boli digestive, de la vibrionul holeric (bacteria care provoacă holera), până la salmonella. Epidemia de liserioză (de la bacteria numită listeria) din 2011 a avut ca sursă pepenii crescuţi la o fermă din Colorado. Pentru a evita contaminarea este indicat să spălaţi bine fructele şi legumele înainte de a le consuma.



Integral pe Doctorul zilei



Comentarii

codrea OFERTA DE MUNCA LA DOMICILIU PENTRU TOATE LOCALITATILE. Cautam persoane pasionate pentru a lucra pe internet 2-3 ore pe zi. Castig lunar, 300 usd . Cerinte: cunostinte minime de operare pe calculator, conectare la internet, seriozitate si perseverenta in munca. Pentru detalii trnsmiteti “info”la adresa de email: Pop.codrea@yahoo.com

20 noiembrie 2014 8:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.