Un editorialist britanic comentează cazul româncei Firuţa Vasile, care a creat un precedent juridic în Regatul Unit. Ea a reuşit să obţină un ajutor de cazare pentru o locuinţă cu trei camere, în valoare de 130.000 de lire sterline, pe lângă ajutorul social de aproape 26.000 de lire pe care îl primeşte anual. Jurnalista Amanda Platell explică modul în care românca a fentat sistemul.

„Firuţa Vasile, o imigrantă româncă şi mamă a patru copii, zâmbeşte larg ţinând o copie a publicaţiei Big Issue (revistă vândută exclusiv de persoanele fără adăpost pentru a le oferi un suport financiar, n.r.). E normal să o facă pentru că, prin Big Issue, a depăşit un obstacol important în faţa instanţei care i-a dat dreptul la un ajutor de cazare ce constă într-o locuinţă cu trei camere, în valoare de 130.000 de lire sterline, pe lângă cele 25.500 de lire pe care le primeşte anual de la stat", comentează editorialul Amanda Platell, pentru "Daily Mail".

A sucit legea după interesele ei, consideră editorialistul

Jurnalista atrage atenţia că, deşi Firuţa Vasile a păşit pe teritoriul britanic în 2007, aceasta nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă cu program full-time. Prin urmare, a cerut ajutorul organizaţiei care publică „Big Issue". Revista este oferită doar oamenilor nevoiaşi care păstrează banii câştigaţi prin comercializare.
Integral pe AdevărulComentarii

liviu Cand eram mic ,tata ne batea daca minteam sau daca furam ,asa a aparut educatia celor ''7 ani de acasa'',adolescenta mi-am petrecut-o la scola cu profesorii care ma bateau la palma sau ma trageau de perciuni daca nu invatam sau daca nu eram tuns regulamentar.Ajuns la maturitate ,am fost impins de un vierme ,pe nume Iliescu,sa-mi las tara si sa-mi caut de munca pe la altii.Aici am muncit corect ,am fost platit corect,n-am furat si mi-am facut prieteni care ma respecta.Dupa 2007 au inceput sa apara primele putori din Romania,tiganii.Au venit cu copii inchiriati ca sa obtina case ,pe care le inchiriaza la romanii care vin la munca.Si tiganca din imagine face acelasi lucru,a mers la primarie cu cei 4 cocalari ai ei si a cerut ajutor social,statul i-a dat o casa unde poate sta ,cand are timp mai merge la furat sau vinde ghiuluri.Ce ma doare e faptul ca acest jeg uman ,Iiescu ,nu a murit inca impuscat.Acasa nu ne-a lasat sa stam ,pentru ca-i era frica ca o sa-l schimbam,afara si-a trimis familia tiganeasca sa ne faca de ras pe noi ,pe romani.

22 ianuarie 2012 0:47

gyula szigety Valoarea locuiintei o fi de 130 000 de lire, dar asta nuinseamna ca locuita a devenit proprietatea ei.... aceasta ramane pe mai depafrtea proprietatea statului britanic si atunci cand va veni momentul o va da mai departe, probabil unui trantor englez.... In spatele acestor trantori sunt altii care profita si mai mult prin salarii uriase detinand functii neproductive precum, lucratori sociali, functionari ai depafrtamentelor de asistenta sociala, avocati pe teme sociale, politie, ingrijitori, ajutoare medicale, si multe, multe altele sa nu mai pomenin de ministru si de ministerul de "Social Wellfare" impreuna cu mii, si mii de alti functionari.... Firta Vasile, nu este decat pionul necesar acestei masinarii financiare de exploatare a contribuabililor fiscali !

21 ianuarie 2012 21:29

Adi Ca` de-aia s-a dus acolo, sa` fenteze sistemul, sa` faca` copii pe care nu ii poate intretine decat cu ajutorul statului , sa` obtina` o gramada` de bani fara` munca` si sa` rada` de toata` lumea ! Si ne mai miram de ce ne uraste toata Europa !

21 ianuarie 2012 20:19

CONSTANTIN PSEUDO ZIARISTILOR,FEMEIA ASTA NU A FENTAT PE NIMENI A PROCEDAT LEGAL SI A FOST AJUTATA DE O PUBLICATIE LUCRU DE CARE VOI NU SUNTATI IN STARE SA-L FACETI PENTRU UN SEMEN DE AL VOSTRU CU ATAT MAI PUTIN DACA AR FI UN EMIGRANT.

21 ianuarie 2012 15:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.