Bilanţul intemperiilor produse în ultimele 24 de ore în nordul Italiei este de doi morţi, anunţă autorităţile italiene, după găsirea corpurilor a doi pensionari luaţi de aluviuni.

"S-au înregistrat precipitaţii de 200 de litri pe metrul pătrat în ultimele 12 ore într-o zonă afectată recent de inundaţii", a anunţat Franco Gabrielli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă, informează AFP, potrivit Mediafax.

Alunecări de teren cauzate de inundaţii s-au înregistrat în provincia Genova, în regiunea Liguria, situată în nord-vestul Italiei.

Doi soţi care erau daţi dispăruţi au fost găsiţi morţi, iar alte zeci de persoane au fost salvate de autorităţi.

Cele două persoane decedate au fost găsite în apropierea locuinţei lor, distrusă într-o alunecare de teren.

Preşedintele regiunii Liguria, Claudio Burlando, a cerut deblocarea imediată de către Guvern a 150 - 200 de milioane de euro pentru începerea lucrărilor de reabilitare a zonelor afectate de intemperii.

Inundaţii şi alunecări de teren s-au înregistrat şi în regiunea Piemonte, în nordul ţării, în Toscana şi pe Insula Sardinia.

Două persoane au fost date dispărute în urma inundaţiilor produse în Liguria, în nord-vestul Italiei, unde armata a trimis marţi trupele pentru a ajuta echipele de intervenţie şi pompierii, relatează AFP, conform Mediafax.
"S-au înregistrat 200 de milimetri de precipitaţii în 12 ore, într-o zonă deja afectată" de recentele ploi abundente, a subliniat şeful Protecţiei Civile, Franco Gabrielli.
Mai multe localităţi situate la aproximativ 20 de kilometri sud de Genova, capitala regiunii, au fost afectate de alunecări de teren, iar două persoane în vârstă au fost date dispărute, în timp ce zeci de alte persoane au fost evacuate.
Intemperiile au afectat, de asemenea, şi alte regiuni din ţară, printre care Piemont, unde Lacul Maggiore a inundat mai multe cartiere din Verbania, şi Sardinia, unde numeroase curse aeriene au înregistrat întârzieri. Protecţia Civilă se aşteaptă la aparţia unor situaţii dificile şi în Toscana.
Italia se confruntă de o lună cu fenomene meteorologice extreme. În urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, o persoană a murit la Genova, o victimă a fost înregistrată în Trieste, în nord-est, şi alte două la Grosseto, în centrul Italiei.
Mai multe oraşe, inclusiv capitala Roma, au decis săptămâna trecută închiderea şcolilor, din cauza riscului de inundaţii, în timp ce o furtună
puternică a provocat pagube materiale în Sicilia.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.