Şoferii maşinilor care transportă mărfuri sau persoane vor fi amendaţi în Suceava şi înainte de 1 noiembrie, dacă autovehiculele nu vor fi echipate cu cauciucuri de iarnă în situaţia în care vor fi prinşi circulând pe drumurile din judeţ în condiţii de polei sau ninsoare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Planul de măsuri pentru sezonul de iarnă 2011 - 2012, prefectul solicitând ca persoanele care sună la 112 şi dau informaţii false să fie identificate pentru a li se face plângere penală.

Şoferii maşinilor care transportă mărfuri sau persoane vor fi amendaţi în Suceava şi înainte de 1 noiembrie, dacă autovehiculele nu vor fi echipate cu cauciucuri de iarnă în situaţia în care vor fi prinşi circulând pe drumurile din judeţ în condiţii de polei sau ninsoare.

Decizia amendării şoferilor maşinilor de tonaj greu sau de transport public de persoane care circulă prin judeţul suceava chiar şi înainte de 1 noiembrie, dată de la care toţi şoferii vor fi obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă, a fost luată ieri la nivelul autorităţilor locale

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, a fost prezentat şi aprobat Planul de măsuri pentru sezonul de iarnă 2011 - 2012, prin care sunt stabilite atribuţii concrete tuturor factorilor implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele meteorologice specifice iernii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava va asigura fluidizarea traficului în zonele în care se vor înregistra căderi masive de zăpadă. Totodată, s-a menţionat că începând cu 1 noiembrie 2011 vor fi verificate autovehiculele aflate în trafic, acestea trebuind să fie dotate cu anvelope de iarnă. Dacă se înregistrează căderi de zăpadă înainte de 1 noiembrie, maşinile destinate transportului de mărfuri şi/sau de persoane trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă sau să aibă montate lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate, în caz contrar, aplicându-se sancţiuni contravenţionale ce constau în amendă de la 603 lei până la 1.340 lei, respectiv de la 9 la 20 de puncte amendă.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a solicitat ca persoanele care sună la Serviciul de Urgenţă 112 şi dau informaţii false, în urma cărora se mobilizează forţe de intervenţie, să fie identificate pentru a li se face plângere penală. Solicitarea a fost făcută, ieri, în cadrul şedinţei CJSU. Totodată, prefectul a solicitat secţiilor de drumuri naţionale din judeţ - Suceava şi Câmpulung Moldovenesc - să comunice mai eficient şi mai transparent cu reprezentanţii mass-media referitor la modul de gestionare a problemelor apărute în trafic din cauza căderilor de zăpadă.

Menţionăm că secţia Drumuri Naţionale Suceava are în administrare 297 de km, pentru care se asigură activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă, prin lucrări executate în regie proprie pe 23,6 km, iar pentru diferenţa de drum lucrările de întreţinere fiind externalizate către SC Spedition UMB SRL Bacău.

Pentru sezonul de iarnă 2011 - 2012, Secţia Drumuri Naţionale Suceava are în dotare 16 echipamente Unimog, două buldoexcavatoare, cinci autofreze, 11 autobasculante, trei autoîncărcătoare şi un remorcher pentru deblocare, iar în ceea ce priveşte materialele antiderapante, sunt în stoc 1.212 tone amestec antiderapant, din care 150 de tone la Rădăuţi, 178 de tone la Fălticeni şi 1.079 de tone la Suceava. Au fost finalizate lucrările de montaj a semnalizării verticale specifice sezonului de iarnă şi se continuă lucrările de pregătire a drumurilor prin curăţiri de şanţuri, tăieri de cavalieri şi corectarea taluzurilor.

Secţia Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc intervine în acest sezon prin bazele de deszăpezire Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Broşteni şi Cârlibaba, iar în Pasul Tihuţa va exista un punct de sprijin, dotat cu utilaje de deszăpezire. Intervenţia va fi asigurată cu utilaje proprii, constând în două autofreze, trei autoutilaje Imog, două autoîncărcătoare, iar restul de utilaje va fi asigurat de SC Spedition UMB SRL Bacău. În bază sunt în prezent 17.000 tone de amestec antiderapant, din care 10.500 tone nisip şi 6.500 tone de sare.

Integral pe România LiberăComentarii

dani ce idiot esti popescu, daca legea spune clar ca de la 1 noiembrie e necesar cauciucuri de iarna, atunci de ce nu respecti legea, bai prefectule

19 octombrie 2011 14:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.