Statul român îi va plăti fostului consilier guvernamental Fănel Păvălache 10.000 de euro daune morale. Decizia a fost luată de CEDO. Păvălache, consilier al lui Şerban Mihăilescu (poreclit Miky Şpagă), fost secretar general al guvernului Adrian Năstase, actualmente senator UNPR, a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. El a dat în judecată statul român în 2003, reclamând condiţiile de detenţie şi încălcarea prezumţiei de nevinovăţie. Fănel Păvălache a fost eliberat condiţionat, în 2006, pentru bună purtare, după executarea a 4 ani de detenţie.

Păvălache a invocat, în plângerea depusă la CEDO, faptul că a fost nevoit, în timpul arestului preventiv, să stea în aceeaşi celulă cu fumători, ceea ce a dus la îmbolnavirea sa. Fănel Pavalache a mai reclamat că această expunere la fumul de ţigară i-ar fi provocat la 31 decembrie 2002 un infract şi boli cardiovasculare şi pulmonare pentru care nu a primit un tratament corespunzător (plângere considerată de Curte drept nefondată).

Curtea a apreciat drept plauzibilă plângerea reclamantului referitoare la expunerea sa la fumul de ţigară, făcând trimitere şi la alte cazuri similare în care s-a mai pronunţat (Florea c. României, Elefteriadis c. României).

Curtea a constatat că în momentul în care a fost arestat preventiv, examenul medical arăta că este sănătos. Dupa un an de detenţie, un nou control medical a arătat că Pavalache suferă de bronşită asmatică.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Cacator cave malus Era bine dacă primea daune dar din păcate îi dăm despăgubiri! Ziaristul poate avea proprietatea termenilor după o informare adecvată.

22 ianuarie 2014 8:46

DICA LA OCNA SA STEA NU SA PRIMEASCA BANI...

20 octombrie 2011 15:14

dreptate Cine plateste ? Din pacate - STATUL ROMAN care ia banii prin impozite si taxe de la noi, pensionari, bugetari, etc. TOTAL NEDREPT!

19 octombrie 2011 18:55

tepes mafioti ordinari si fara scrupule!sper sa-l pedepseasca d-zeu!

19 octombrie 2011 18:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.