Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, într-un interviu acordat postului naţional de televiziune Moldova 1, că după alegerile parlamentare din Republica Moldova va face o vizită de rămas bun la Chişinău, ocazie cu care va cere şi cetăţenia, informează Mediafax.

"Am vorbit cu preşedintele Timofti zilele trecute pe această temă şi am stabilit că, după alegerile din Republica Moldova, voi face o vizită, ocazie cu care este şi vizita de rămas bun, şi voi depune cererea pentru dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a mărturisit că are un mare suport în a obţine cetăţenia Republicii Moldova în basarabeanul Eugen Tomac, care conduce campania electorală a candidatului PMP, Elena Udrea, şi care îl întreabă mereu: "Domnule preşedinte, nu îţi uitat de acea cerere?".

"Nu am uitat, şi cu certitudine ar fi pentru mine o mare onoare să primesc cetăţenia Republicii Moldova", a continuat Băsescu.

Întrebat dacă această iniţiativă este un simbol sau mai mult, Traian Băsescu a răspuns: "Un simbol şi atât. Un gest simbolic, dacă autorităţile din Republica Moldova vor dori să o facă, pentru că eu pot să cer, dar trebuie să mi-o şi aprobe cineva, cetăţenia".

Integral pe România LiberăComentarii

Tocmai.ro Ce comentatori jalnici sunteti. O sa-i sugeti voi p..a lui Ponta si la primavara o sa cautati urzici. Inca nu v-ati convins ca-n spatele lui Polta sta o armata de hoti. Mafia italiana era mic copil pe langa mafia romaneasca. Lipsesc crimele! Nu se stie pana cand.

30 octombrie 2014 11:50

bibicu mai, maim mai, ce greu e de priceput, Tiraspolul face parte din Republica Moldova, nefiind recunoscut ca stat de nimeni, nu are tratat de extradare cu niciun stat, e simplu nu? deci is ia ramas bun inclusiv de la R Moldova, sa nu va surprinda ca va saluta cu hahaha din Tiraspol; "v am tras o bipedelor proaste, hahaha"

30 octombrie 2014 10:07

UNFORGIVEN Pur simbolic, caci Domnia Sa nu doreste sa candideze la presedintia R. Moldova si nici sa ceara o locuinta de serviciu acolo, cu o anexa de oaspeti permanenti, pentru sefa executiva a PMP in permisie de la Targshor si oricum mai confortabila decat in Rahova. PS : I-as recomanda cetatenia statului Paraguay, ca fiind mai sigura !

30 octombrie 2014 8:27

A. Radean Intr-o vreme parea normal, dar acum este evident ca dus cu sorcova. Numai asa se explica gestul de a solicita cetatenia la vecinii din est. Daca voia cetatenie americana, elvetiana, germana etc., ziceam ca omul este satul de porcariile clasei politice din Romania (in ansamblul ei, indiferent de gasca - pardon - partidul din care fac parte). Dar sa vrei cetatenia Republicii Moldova, asta e caz medical 100%.

30 octombrie 2014 5:36

v Bai Javra Ordinara, trebuie sa ceri cetatenia unei tari care nu are tratat de extradare cu Romania, ca altfel Jilava te maninca

30 octombrie 2014 0:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.