Benzinarii au avut dreptate! Vom plăti preţuri record la carburanţi, de peste 6 lei/litru, şi asta chiar înainte de finalul anului. Nu trece luna fără să se scumpească benzina şi motorina. Majoritatea companiilor petroliere au scumpit ieri preţul carburanţilor la pompă cu zeci de bani faţă de luna septembrie.

Tonul scumpirilor a fost dat de OMW Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa carburanţilor, care a majorat preţul benzinelor cu 6 bani pe litru şi cu 12 bani pe litru motorinele vândute prin reţeaua lor de distribuţie.


Accizele, cotaţiile barilului de petrol, cursul valutar, sunt principalele motive invocate în sprijinul scumpirilor la pompă. După noua majorare, preţurile la o staţie Petrom au ajuns la 5,55 lei/litru, pentru benzina 95 şi la 5,75 lei, în cazul motorinei Euro Diesel 5. Astfel, motorina a depăşit benzina, chiar şi la cele mai ieftine sortimente.

„Până la sfârşitul anului, preţul carburanţilor va depăşi 6 lei/litru, iar în 2012 o să avem surpriza să vedem cum combustibilii ajung la 7 lei/l! Creşterea euro în raport cu leul, dar şi deciziile guvernului de a mări accizele, duc, desigur, la scumpiri în lanţ", a estimat, pentru Click!, Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Independenţi.

Integral pe Click!Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.