Companiile petroliere din România şi-au făcut un obicei din a majora lunar preţul combustibililor. Ieri a fost ziua scumpirilor pentru luna octombrie, cu toate că la nivel mondial preţul petrolului este pe o pantă descendentă, ceea ce ar avea drept urmare o ieftinire a benzinei şi motorinei. Ca de obicei, tonul scumpirilor a fost dat de OMW Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa carburanţilor, care a scumpit benzina şi motorina cu 6, respectiv 12 bani.

După noua majorare, preţurile la o staţie Petrom au ajuns la 5,55 lei/litru, pentru benzina 95 şi la 5,75 lei, în cazul motorinei Euro Diesel 5, anunţă CLICK. Astfel, observă CAPITAL ,motorina a depăşit benzina, chiar şi la cele mai ieftine sortimente. Potrivit reprezentanţilor companiei, citaţi de COTIDIANUL, majorarea este generată de creşterea accizelor, cotaţiile barilului de petrol şi cursul valutar.

Un alt jucător important pe piaţa locală care şi-a majorat tarifele săptămâna trecută este Rompetrol. Acesta, susţine ADEVĂRUL şi-a scumpit produsele la 5,51 de lei litru de benzină Efix, de la 5,48, 6,16 lei litru de benzină Alto 1001, cu 3 bani mai mult. Motorina costă în prezent 5,49 lei/litru sortimentul Efix, şi 5,8 lei/litru sortimentul Alto 55. Dar veştile proaste în ceea ce priveşte preţul carburanţilor nu se opresc aici, după cum afirmă chiar benzinarii.

„Până la sfârşitul anului preţul carburanţilor va depăşi 6 lei/litru, iar în 2012 o să avem surpriza să vedem cum combustibilii ajung la 7 lei/l! Creşterea euro în raport cu leul, dar şi deciziile guvernului de a mări accizele, duc, desigur, la scumpiri în lanţ“, a estimat, pentru CLICK!, Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Independenţi.


Comentarii

Marian Parca Nastase a inceput privatizarea Petrom si a finalizat-o Tariceanu vanzand pe nimic perla petrtolulu din Europa de Est la un pret de 10 ori mai mic. OMV scoate petrolul din pamantul romanesc la jumatate din pretul pietei si vinde produsele din rafinariile romanesti (unde muncitorii sunt platiti de 5 ori sub salariile austriecilor din acelasi domeniu) cu acelasi pret ca in Austria. Acum chiar o sa traiti bine, pe naiba!

19 octombrie 2011 23:08

Burebista Rex Dacorum sa le ajunga profiturile sa-si ingroape neamurile! sa aibe de cosciuge luxoase pentru neveste si copii!

19 octombrie 2011 23:00

aaa Jeguri umane, ar trebui sa le dam foc la benzinarii.

19 octombrie 2011 22:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.