Opiniile necenzurate ale fostului cancelar german Helmut Kohl au fost cuprinse în cartea „Moştenirea. Stenogramele Kohl”, scrisă de Heribert Schwan, un jurnalist care a realizat peste 630 de ore de interviu cu arhitectul reunificării Germaniei. Schwan este şi autorul din umbră al celor trei volume autobigrafice semnate de Kohl.


Premierul britanic Margaret Thatcher obişnuia să aţipească la summiturile geopolitice. Actualul cancelar german Angela Merkel este „o femeie care nu poate să mănânce cum trebuie, cu furculiţa şi cuţitul”. Mihail Gorbaciov a fost „un eşec”, iar mariajul Prinţului Charles cu Prinţesa Diana a fost o „treabă idiotică”. Sunt doar câteva dintre opiniile necenzurate şi needitate ale fostului cancelar german Helmut Kohl, publicate de jurnalistul Heribert Schwan.

Kohl, acum în vârstă de 84 de ani şi suferind de o pareză parţială, a făcut tot posibilul pentru a împiedica apariţia volumului, acţionându-l pe Schwan în judecată. Instanţa a respins însă cererea lui Kohl, iar cartea a fost publicată în ciuda încercărilor acestora de a o bloca. Fostul lider german nu a negat însă autenticitatea spuselor sale citate în carte, mai ales că jurnalistul susţine că are înregistrări cu toate acestea.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.