Primele zile de campanie pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie au trecut aproape nebăgate în seamă de electorat. Candidaţii au început să ia ţara la pas, în căutarea voturilor. Competiţia pentru Cotroceni a început cu încercări de pătrundere pe teritoriul adversarului, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Klaus Iohannis a participat la un miting ACL la Craiova, fief PSD, iar Victor Ponta s-a deplasat la Sibiu, unde este primar Klaus Iohannis. Tot la Sibiu a dat fuga şi Călin Popescu Tăriceanu, „iepurele“ lui Victor Ponta.

Cele două doamne care râvnesc la cea mai înaltă funcţie în stat au preferat, după cum remarcă ADEVĂRUL, vestul ţării. Monica Macovei a mers la Timişoara, unde şi-a prezentat „Cele 10 porunci pentru politicieni“ într-o hală dezafectată, iar Elena Udrea s-a dus la Turnu Severin, după ce, la rândul ei, îşi lansase candidatura în Bucureşti, printre ruinele unei fabrici. Iată cum a arătat startul campaniei pentru Monica Macovei. „Vreau să avem o Românie în care totul să se rezolve cu un zâmbet şi un click“.

Evident, în acelaşi timp cu startul campaniei electorale s-a dat frâu liber şi promisiunilor iar din calitatea sa de premier, Victor Ponta, citat de ANTENA3, a promis indexarea pensiilor mici de la 1 ianuarie 2015. Premierul a anunţat că, de la 1 ianuarie 2015, Guvernul are în vedere indexarea pensiilor mici cu până la 5 procente. Valoarea punctului de pensie a crescut cu aproape 30 de lei de la începutul acestui an şi este de 790 de lei. La începutul anului 2014, pensiile au fost mărite cu 3,76%.

Liderul PNL, Klaus Iohannis susţine că dacă românii îl vor vota pentru funcţia de preşedinte al României, îşi propune să organizeze o dezbatere naţională pe tema educaţiei. Dezbateri vrea şi candidatul independent la Preşedinţie, Gheorghe Funar, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. El a propus ca ţara să fie condusă de popor prin referendumuri naţionale. „Propun să fie adoptat principiul democratic al conducerii României de către popor prin referendumuri naţionale, iar Parlamentul, preşedintele şi Guvernul, şi partidele să fie obligate să îndeplinească obiectivele stabilite de majoritatea cetăţenilor”, a spus Funar.

 După ce „a curăţat” Partidul Mişcarea Populară de oportunişti (intelectualii n.r), Elena Udrea a pus ochii pe o altă formaţiune politică. Este vorba de PSD, cel mai mare partid din România, care, dacă ne luăm după candidatul PMP, ar trebui să treacă printr-o operaţie de extirpare a corupţiei plus o slujbă de exorcizare. Cu sau fără acordul social-democraţilor, Elena Udrea s-a angajat să îndeplinească această sarcină dificilă. Şi, remarcă NAŢIONAL, nu a făcut această promisiune oriunde, ci la Mehedinţi, într-un fief roşu.

O mare dorinţă are şi candidatul PP-DD, Dan Diaconescu. El a susţinut, citat de CURENTUL, că „important pentru popor" ar fi să poată intra el însuşi în turul al doilea al alegerilor. „Încercăm să pătrundem în finală, unde va fi chiar mai simplu decât în turul întâi. (...) Important pentru popor ar fi să intru eu, pentru că sunt singurul care doresc reîntoarcerea petrolului românesc acasă", a punctat candidatul PP-DD. 


Comentarii

Lute dar aia ce face isi prezinta oferta de tate ??? Cred ca la asta e cea mai tare!

6 octombrie 2014 10:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.