Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, după ședința de Guvern, că Ministerul Sănătății va putea finanța cazurile critice care nu pot primi bani de la casele de asigurări de sănătate, informează Agerpres.

"Tot timpul apar cazuri critice, copii cu situații deosebite, care necesită intervenții urgente și care necesită costuri foarte mari. Contractele cu Casa de Sănătate nu au fost niciodată suficiente pentru a se acoperi toate aceste cereri. Nu credem că prin această modificare bugetul Ministerului Sănătății va acoperi toate aceste cereri, dar dăm posibilitatea ca, în plus față de ceea ce acoperă Casa de Sănătate, în situații critice Ministerul Sănătății să poată, din bugetul propriu (...), finanța genul ăsta de situații", a spus Dragnea, într-o conferință de presă la finalul ședinței de Guvern.

El a arătat că prin această hotărâre s-a mai creat o sursă bugetară pentru a finanța situații medicale deosebite. Decizia se regăsește în ordonanța de urgență privind stabilirea unor măsuri financiare și pentru modificarea unor acte normative.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.