Aleşii locali vor avea timp 10 zile să treacă de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul, arată o ordonanţă de urgenţă scrisă de Liviu Dragnea. Proiectul, plin de greşeli gramaticale, nu prezintă niciun argument concret, ci doar situaţii posibile.

Sâmbătă, vicepremierul Liviu Dragnea îşi anunţa intenţia de a elabora un proiect de lege care să funcţioneze numai două săptămâni şi care să le permită aleşilor locali - primari, consilieri locali, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri judeţeni - trecerea de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul. Iată, după numai patru zile, proiectul a şi fost scris de Dragnea, împreună cu juriştii PSD. Numai că, nu e vorba de o lege, ci de o ordonanţă de urgenţă, iar în loc de 14 zile, aleşii locali vor avea numai 10 zile la dispoziţie să-şi aleagă partidul. Altfel spus, Guvernul, în prag de alegeri prezidenţiale, va suspenda legea traseismului pentru 10 zile, timp în care primarii sau alţi aleşi locali pot sări în orice barcă politică, după care, legea actuală, golită temporar de conţinut, reintră în vigoare. Concret, transferul de la un partid la altul se va face printr-o „declaraţie privind exprimarea de voinţă“, depusă la partidul politic din care aleşii îşi doresc să facă parte.

Presupuneri, nu argumente

Scrisă într-un perfect limbaj de lemn, ordonanţa moşită de Liviu Dragnea nu aduce niciun argument viabil, ci doar minciuni împachetate ca probleme. Iată un exemplu. „Autorităţile administraţiei publice locale întâmpină greutăţi în constituirea majorităţilor care să asigure stabilitate politică, urmare a reorganizării unor partide politice, alianţe politice sau alianţe electorale“, se arată în expunerea de motive a ordonanţei. Însă majorităţile despre care vorbeşte Liviu Dragnea nu se constituie cu greu. Ele există deja, pentru că nu există niciun consiliu local sau judeţean în ţară care să nu funcţioneze în acest moment.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.