Grupare jihadistă Statul Islamic (SI) susţine că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley, măsură luată ca răspuns atacurile aeriene americane în Irak, relatează AFP.


Într-o înregistrare video postată marţi pe Internet, SI arată un bărbat mascat şi îmbrăcat în negru care taie, se pare, gâtul jurnalistului.

„Am văzut o înregistrare video care pretinde să arate uciderea cetăţeanului american James Foley de către SI. Dacă este autentică, noi suntem îngroziţi de moartea brutală a unui jurnalist american nevinovat", a anunţat Caitlin Hayden, purtătoare de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională, citată într-un comunicat.

De asemenea, reprezentanta Casei Albe a precizat că serviciile americane de informaţii vor încerca să verifice autenticitatea înregistrării video.

James Foley, în vârstă de 40 de ani, era un reporter care acoperise conflictul din Libia înainte de a se deplasa în Siria, unde a relatat despre evenimentele tensionate din acest stat pentru Global Post, AFP, dar şi alte agenţii de ştiri.
Integral pe AdevărulComentarii

CoRect @Mino esti mason jidov cumva ? De fapt, nu trebuia sa pun semnul intrebarii, pentru ca este o afirmatie, nu interogatie

20 august 2014 16:02

Mino @Breaking News!! si @PRECIZARE Iarasi nu ti-ai luat medicamentele si garzile de la spital te-au lasat sa accesezi un calculator.

20 august 2014 11:53

Breaking News!!! Studiorile amercane de film care au realizat înregistrarea video postată marţi pe Internet anunta realizarea unui nou episod, în care un un jurnalist belgian este tras în tzeapa de separatistii din Lugansk si un altul în care un tânar de culoare (închisa, n.n.) e ars pe rug de politistii americani! Cu respect, Redactia

20 august 2014 9:15

mos Musulmani sunt o religie care face rau omenirii ,,trebuie omorati cu toti,,,adica si ei decapitati,,,,cei mai inculti oameni de pe planeta...

20 august 2014 9:14

PRECIZARE: vedeti, asadar, cât de periculos este sa calatoresti în zone de conflict si sa te mai si lasi capturat. Iata si motivul pentru care noi, la "Adevarul", preferam sa stam pe cururile noastre la Berlin si sa publicam "stiri" prefabricate (din EURO-plastic-recyclabil, n.n.), traduse în româneste cu ajutorul computerului pe care ni-l-au dat astia... Cu respect, Redactia

20 august 2014 8:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.