Ouălele sunt principalele alimente care sunt considerate super-alimente. Mânâncă multe ouă şi o să poţi să îşi fortifici organismul pentru că sunt bogate în nutrienţi. Câteva motive pentru care ar trebui să consumi ouă în mod regulat: Sunt pline de vitamine. Un ou fiert conţine vitamina A, care este foarte bună pentru vedere şi pentru dezvoltarea celulelor, vitamina B12, care este esenţială în producerea celulelor roşii, vitamina E, care ajută în lupta contra radicalilor liberi care avariază celulele şi previn cancerul, vitamina B2, care ajută organismul să obţină energie în momentul în care ingerează alimente. Sunt bogate în minerale esenţiale: Ouălele conţin fier, zinc şi seleniu. Seleniul previne cancerul şi previne acumularea de metale grele în corpul tău. Un singur ou conţine 0.9 miligrame de fier, care aduce un aport de energie organismului. Zincul menţine sistemul imunitar şi sistemul digestiv în parametrii normali şi ajută la reducerea stresului.



Integral pe Doctorul zilei



Comentarii

ecologist Albusul, da e f.bun. Dar galbenusul, care se confrunta cu toate otravurile cu care sunt hranite gainile, nu.Oricum, daca vreti sa va protejati ficatul nu exagerati cu consumul de oua.Apropo:verificati prospetimea oului astfel: umpleti o cana cam doua treimi cu apa si plonjati oul in cana. Daca ramane la fundul canii , e bun,e proaspat.Daca se ridica spre buza canii,e vechi, nu e bun.Deasemenea, daca spargeti oul si galbenusulse imprastie in loc sa ramana compact.

11 august 2014 12:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.